ccf

Directiva - act de dreptul Uniunii Europene - si dreptul roman

Data: 23 March 2016, 14:44 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2531 afisari

Daniel Mihail Sandru, Constantin-Mihai Banu si Dragos Calin au lansat, la Editura Universitara, volumul Directiva - act de dreptul Uniunii Europene – si dreptul roman - Editia I.


Potrivit editorului, volumul are la origine o conferinta organizata la 11 noiembrie 2014 de Centrul de Studii de Drept European (CSDE) – Institutul de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu”, din cadrul Academiei Romane, si de Asociatia Romana de Drept si Afaceri Europene (ARDAE). Contributiile initiale au fost completate cu alte cateva lucrari, in vederea intregirii tabloului complex al directivei Uniunii Europene.

Directiva este acel act de dreptul Uniunii Europene care este obligatoriu pentru statele membre, destinatarii ei, cu privire la rezultatul care trebuie atins, dar care lasa autoritatilor acelor state competenta in ceea ce priveste forma si mijloacele.

Cele zece lucrari reunite in volum, precedate de o introducere substantiala, grupate in cinci sectiuni, ofera multiple perspective asupra impactului directivei – specie a dreptului Uniunii Europene – asupra ordinii juridice romane si al puterilor legislativa, executiva si judecatoreasca, la care se adauga situatia particulara a Curtii Constitutionale.

Autori: Daniel Mihail Sandru, Constantin-Mihai Banu si Dragos Calin

Editura: Universitara

Categoria generala: Drept

Anul publicarii: 2016

Editia: I

Pagini: 268

ISBN: 978-606-28-0209-7

Pret: 37,00 lei

Despre autori:

Daniel Mihail Sandru

-Coordonatorul Centrului de Studii de Drept European al Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane si profesor universitar;

-Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei;

-Judecator ad-hoc la Curtea Europeana a Drepturilor Omului;

-Presedintele Asociatiei romane de drept si afaceri europene (ARDAE);

-Presedintele Societatii de Stiinte Juridice (SSJ);

Constantin-Mihai Banu

-Cercetator asociat, Centrul de Studii de Drept European din cadrul Institutului de Cercetari Juridice „Acad. Andrei Radulescu” al Academiei Romane; redactor-sef adjunct al Revistei romane de drept european (R.R.D.E.).

Dragos Calin

-Judecator la Curtea de Apel Bucuresti, formator al Institutului National al Magistraturii pentru formarea profesionala continua dreptul Uniunii Europene, cooperare judiciara internationala in materie civila si comerciala, dreptul muncii si dreptul asigurarilor sociale; cercetator stiintific asociat al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane – Centrul de Studii de Drept European, director al Revistei Forumul Judecatorilor, membru in colegiul stiintific al revistei Jurisclasor CEDO si membru in colegiul de redactie al Revistei Curtii de Apel Bucuresti, membru fondator si copresedinte al Asociatiei Forumul Judecatorilor din Romania, membru al Consiliului de Administratie GEMME (mai 2010-prezent), vicepresedinte al GEMME-Groupement Europeen des Magistrats pour la Mediation (mai 2010-mai 2012), membru fondator al C.I.M.J (Conference Internationale de Mediation pour la Justice) octombrie 2009, Paris, membru al Consiliului de Administratie si vicepresedinte C.I.M.J. (iulie 2012-prezent).

>>Detalii achizitie

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.