ccf

Ministerul Justitiei. Proiect comun al consilierilor de probatiune din Romania si Republica Moldova, privind implementarea programei de educatie civica pentru minorii sanctionati penal

Data: 15 October 2015, 13:05 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1785 afisari

Ministerul Justitiei a dat publicitatii, joi 15 octombrie 2015, un comunicat de presa referitor la derularea proiectului „Educatie civica – Training comun al consilierilor de probatiune si consilierilor scolari in vederea implementarii programei de educatie civica pentru minorii sanctionati penal”.


Comunicatul MJ:

Directia Nationala de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei implementeaza, in parteneriat cu fundatia Konrad Adenauer Stiftung, un proiect privind realizarea unor consultari intre consilieri de probatiune din Romania si Republica Moldova, pe de o parte, si consilierii scolari din Romania, pe de alta parte, in vederea aplicarii programului de formare civica pentru minorii fata de care instanta de judecata a dispus masura educativa neprivativa de libertate a stagiului de formare civica.

Acest proiect este organizat la Bucuresti, in perioada 12-16 octombrie 2015, fiind structurat in doua etape, o intalnire de lucru si o sesiune de consultari. La evenimentul din data de 14 octombrie 2015, au participat, alaturi de specialisti din Romania si Republica Moldova, domnul Thorsten Geissler, director al Programului Statul de Drept in Europa de Sud – Est (KAS) si domnul Mihai Cristian Dima, director general al Directiei Nationale de Probatiune, care au subliniat importanta cooperarii dintre sistemul de probatiune si sistemul de educatie, in procesul de reintegrare sociala a minorilor sanctionati penal.

Necesitatea derularii unei sesiuni de consultari pe aceasta tema a fost identificata in contextul extinderii semnificative a competentelor consilierilor de probatiune in urma intrarii in vigoare a noilor coduri in materie penala. Astfel, se vor discuta aspecte privind aplicarea eficienta a masurii educative a stagiului de formare civica si constientizarea beneficiilor masurilor educative neprivative de libertate asupra comportamentului delincventilor minori, pornind de la Programul de Formare Civica, elaborat la nivelul Directiei Nationale de Probatiune.

Totodata, participarea specialistilor din Republica Moldova contribuie la transferul de expertiza in acest domeniu la nivel regional si se inscrie in sprijinul acordat de catre Directia Nationala de Probatiune, serviciului omolog din Republica Moldova”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.