ccf

A decedat un procuror pe care l-ar fi plagiat Kovesi

Data: 12 July 2022, 19:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2895 afisari

A murit un procuror pe care actuala sefa a Parchetului European, Laura Kovesi (foto 1), a fost acuzata ca l-a plagiat in teza de doctorat in 2011, pe vremea cand era Procuror General.Este vorba despre Aurel Mihail Ciorobea (foto 2), fost prim-procuror la parchetele de pe langa judecatoriile Harsova si Medgidia. Nascut la 22 octombrie 1959, magistratul a decedat in seara zilei de joi, 7 iulie 2022. La momentul pensionarii (10 aprilie 2021), Ciorobea conducea PJ Medgidia, avand gradul profesional de parchet de pe langa curte de apel.

In 2012, Grupul de Investigatii Politice – condus de analistul Mugur Ciuvica – a acuzat-o pe Kovesi ca a plagiat din studiul „Lupta societatii organizate impotriva criminalitatii organizate”, publicat de col. (r) prof. dr. Ion Dragoman si drd. procuror Aurel Mihai Ciorobea in Buletinul Universitatii Nationale de Aparare „Carol I” in nr. 2 din 2007. In 2016, alta asociatie – Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) – a confirmat descoperirea GIP.


Ferparul emis de catre Asociatia Procurorilor din Romania luni, 11 iulie 2022:


Cu sincera durere regretam plecarea dintre noi a colegului Aurel Mihail Ciorobea, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Pastram ca un bun de pret cei 38 de ani de munca ai colegului nostru in cadrul Ministerului Public.

Un OM frumos, un caracter model, un exemplu de seriozitate si staruinta, echilibru si rabdare, bunatate, discretie si decenta.

Condoleante familiei!

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.