ccf

A fost lansat al doilea volum al Enciclopediei Juridice Romane (Galerie foto)

Data: 28 iunie 2022, 18:27 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1983 afisari

A fost lansat al doilea volum al Enciclopediei Juridice Romane marti, 28 iunie 2022.Este vorba despre tomul continand articole de la literele D si E. Lansarea a avut loc in cadrul dezbaterii „Educație, Lege, Drept, Dreptate” organizate de BNR si Editura Universul Juridic. Printre participantii la eveniment s-a numarat si judecatoarea Evelina Oprina (foto) – reprezentanta a tribunalelor in Consiliul Superior al Magistraturii –, coautoare la volumul al II-lea al enciclopediei.

Mentionam ca primul volum al enciclopediei a aparut in 2018.


Postarea de pe Facebook a judecatoarei CSM Evelina Oprina:


Lansarea volumului II al Enciclopediei Juridice Romane in cadrul dezbaterii 'Educatie, Lege, Drept, Dreptate', organizate de Banca Nationala a Romaniei si Editura Universul Juridic.

In cadrul evenimentului s-a dezbatut problematica culturii juridice romanesti si a contributiei acesteia la dezvoltarea gandirii juridice universale. Personal, am abordat acest subiect pe coordonata culturii de aplicare a dreptului de catre judecatori si, implicit, a constiintei judecatorului.

Asa cum Enciclopedia Juridica Romana este despre reguli, despre libertate, despre legatura dintre libertate si cunoastere, despre optiunea informata, tot astfel trebuie sa se pozitioneze si judecatorul, care trebuie sa fie liber, sa respinga orice presiune si amenintare, sa-si pastreze liberul arbitru, sa aiba o buna pregatire profesionala si sa fie un erudit, cu minte deschisa si curata.

Felicitari initiatorilor si coordonatorilor proiectului, tuturor contributorilor si autorilor!”

 


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.