ccf

ACHITAREA LUI GUTAU – Fosta sefa a Inaltei Curti a dispus condamnarea primarului din Ramnicu Valcea Mircia Gutau fara sa fie inlaturata prezumtia de nevinovatie: “Fapta de luare de mita retinuta in sarcina inculpatului - nici sub forma pretinderii/primirii, nici sub forma acceptarii unor sume de bani - pentru eliberarea unui certificat de urbanism, in alte conditii decat cele prevazute de lege, nu exista”

Data: 11 February 2019, 11:32 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1492 afisari

Prin Decizia nr. 865 din 29 octombrie 2018, un complet de 3 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a dispus achitarea primarului din Ramnicu Valcea Mircia Gutau, trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru luare de mita.


Complet de judecata: Rodica Cosma, Anca Alexandrescu, Simona Nenita

Decizia de achitare a venit dupa ce initial primarul Gutau, achitat la fond si apel, a fost condamnat definitiv in recurs la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare, de un complet din care au facut parte fosta sefa ICCJ Livia Stanciu, judecatorul Vasile Alecsandri (decedat intre timp) si judecatoarea Hermina Iancu, decizia fiind luata cu opinia separata Herminei Iancu in sensul achitarii. Mircia Gutau a executat aproape 2 ani din pedeapsa, fiind eliberat conditionat. Ulterior, a fost pronuntata decizia CEDO care a constatat ca Mircia Gutau nu a avut parte de un proces echitabil.

In aceste conditii, Inalta Curte a desfiintat condamnarea lui Gutau dispusa de completul format din Livia Stanciu, Vasile Alecsandri si Hermina Iancu, astfel incat s-a procedat la rejudecarea recursului. Iar in final judecatoarele Rodica Cosma, Anca Alexandrescu si Simona Nenita au mentinut hotararile de la fond si apel, si au decis achitarea definitiva a lui Mircia Gutau.

In motivele invocate pentru achitarea lui Gutau cele trei judecatoare au retinut faptul ca

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.