ccf

ACORD CU DNA - “Recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina mea”

Data: 12 April 2019, 10:58 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1831 afisari

DNA a dispus in 14.02.2019 sesizarea instantei de judecata, in baza dispozitiilor art. 483 Cod procedura penala, cu acordurile de recunoastere a vinovatiei a inculpatilor:

TALA DUMITRU-DANIEL, la data faptelor inspector antifrauda din cadrul A.N.A.F. - Directia Regionala Antifrauda 2 Constanta, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:
- luare de mita,
- folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii;


IZET DIAMIR
sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.

In acordurile de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“In cursul lunii ianuarie 2019, inculpatul Tala Dumitru-Daniel, beneficiind de ajutorul Izet Diamir, i-a transmis unui om de afaceri (martor in cauza) ca doua dintre societatile administrate in fapt de acesta vor fi vizate de un control al A.N.A.F. si i-a comunicat data la care va avea loc, precum si obiectul controlului.
In acelasi context, inspectorul i-a mai spus martorului ca il poate ajuta sa nu fie sanctionat la terminarea controalelor, lucru cu care acesta a fost de acord, dupa mai multe negocieri.
Foloasele necuvenite, pretinse de inspectorul antifrauda, nu au fost evidentiate in mod concret, doar ca valoarea acestora urma sa se stabileasca la sfarsitul verificarilor, in functie de gravitatea problemelor descoperite.
De mentionat este faptul ca, anterior, cei doi inculpati au convenit asupra sumei de 5.000 euro, ce urma sa ii fie solicitata omului de afaceri.

In prezenta aparatorilor alesi, inculpatii Tala Dumitru-Daniel si Izet Diamir au declarat expres ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si sunt de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, precum si cu forma de executare a acestora, respectiv:

- 3 ani inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat,

- 2 ani si 9 luni inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani si interzicerea, pe o perioada de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat”.

Extras din acordul de recunoastere al lui Dumitru Daniel Tala:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# DODI date 14 April 2019 13:26 +1

Mai bine ar fi fost ”suspendați” de tavanul unei închisori. Cu pedepse simbolice nu poți introna legalitatea și respectul cuvenit față de lege. Asta dacă nu cumva cei doi erau acoperiții SRI și s-a primit bilețelul galben cu sentința ce trebuie citită pentru fraieri și pentru recuperarea acoperiților.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.