Admitere in profesia de avocat. Hotararea UNBR privind restituirea taxei de examen

Data: 05 septembrie 2016, 15:58 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1658 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii Hotararea Consiliului UNBR nr. 153 din 3 septembrie 2016 privind stabilirea cuantumul restituirilor sumelor achitate cu titlu de taxa de examen, in vederea sustinerii examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor, in vederea dobandirii titlului profesional de avocat stagiar, si de primire in profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice.


>>Hotararea:

Art. 1.(1) Se restituie integral suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care nu au depus la barou dosarul de inscriere la examen.

(2) Se restituie integral suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care au depus la barou dosarul de inscriere la examen și ale caror cereri de inscriere la examen nu au fost validate.

Art. 2.(1) Se restituie partial (600 de lei) suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care solicita barourilor retragerea dosarului si restituirea taxei, pana la data de 07 septembrie 2016, cand urmeaza a fi afisate listele finale ale candidatilor la examen.

(2) Se restituie partial (600 de lei) suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care solicita barourilor retragerea dosarului si restituirea taxei, ca urmare a respingerii cererilor de inscriere la examen, la momentul afisarii listelor finale ale candidatilor la examen. Diferenta de 400 de lei va fi virata barourilor care au efectuat operatiunile de primire a cererilor de inscriere.

Art. 3. – Se restituie partial (500 de lei) suma achitata cu titlu de taxa de examen persoanelor care solicita barourilor retragerea dosarului si restituirea taxei dupa data afisarii listei finale a candidatilor la examen. Diferenta de 400 de lei va fi virata barourilor care au efectuat operatiunile de primire a cererilor de inscriere iar diferenta de 100 de lei va fi retinuta de INPPA pentru operatiunile partiale administrative privind asigurarea spatiilor de examen.

Art. 4. – Prezenta hotarare se comunica barourilor, INPPA, care va duce la indeplinire dispozitiile prezentei si se publica pe paginile de internet ale UNBR si INPPA”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.