ccf

ANULARE PROCES VERBAL DE CONTRAVENTIE - “A fost sanctionata o alta persoana decat cea care avea obligatia legala de a achita contravaloarea tarifului”

Data: 18 April 2019, 10:13 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1628 afisari

Prin Hotararea din 07.06.2018, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a admis plangerea petentului si a anulat procesul verbal de constatare a contraventiei.

Prin plangerea contraventionala inregistrata la data de 26.02.2018, petentul a solicitat, in contradictoriu cu intimata …anularea Procesului-verbal de contraventie Seria … Nr. … din data de 30.01.2018 si, pe cale de consecinta, exonerarea societatii de la plata amenzii, cu cheltuieli de judecata.
In motivare, petentul a aratat ca la data de 30.01.2017 a vandut autoturismul marca Dacia Logan catre numita …, astfel ca nu mai are in proprietate autoturismul mentionat, nefiind, astfel, intrunite elementele constitutive ale contraventiei retinute in sarcina petentului.
In drept, petentul a invocat prevederile O.G. nr. 2/2001, precum si cele ale O.G. nr. 15/2002.
Actiunea a fost legal timbrata cu suma de 20 lei, potrivit art. 19 din O.U.G nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru (fila 8).
Intimata, legal citata, a depus intampinare la data de 29.03.2018, solicitand respingerea ca neintemeiata a plangerii contraventionale.
In motivare, a aratat ca Procesul-verbal de contraventie indeplineste toate conditiile prevazute de OG nr. 15/2002 coroborat cu OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, fiind semnat olograf si intocmit cu respectarea prevederilor art. 9 (2), (4), (5) din OG nr. 15/2002, in lipsa contravenientului si a martorilor, constatarea contraventiei fiind efectuata cu ajutorul mijloacelor specifice ale Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare si Control al Rovinietei.
A mai aratat ca nu are relevanta contractul de vanzare-cumparare incheiat de petent, intrucat acesta produce efecte doar intre partile semnatare, iar certificatul de atestare fiscala nu constituie titlu de proprietate si nu confera aceasta calitate, facand dovada doar a faptului ca petentul nu figureaza in evidente cu creante bugetare.
A aratat ca atat timp cat petentul figureaza ca si proprietar al autovehiculului in certificatul de inmatriculare, cat si in evidentele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si inmatriculari si nicio alta persoana nu este mentionata in calitate de utilizator, aceasta are calitatea de subiect activ al raportului juridic contraventional.


Minuta Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

“Admite plangerea si anuleaza procesul verbal de constatare a contraventiei Seria … Nr. …din data de 30.01.2018. Dispune exonerarea petentului de la plata amenzii aplicate prin procesul-verbal mentionat”.

Extras din hotararea Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.