ccf

ANULARE PROCES-VERBAL DE CONTRAVENTIE – Judecatoria Gaesti, sentinta civila nr. 1404/07.05.2012, cauza Daniel Bota impotriva CNADNR: „Semnatura electronica extinsa este codul generat pe baza cheii private, detinuta si controlata exclusiv de catre semantar. (...) Nu s-a facut dovada ca inscrisul electronic continand procesul-verbal a fost generat de agentul constatator si nici dovada ca acest inscris a fost semnat electronic de agentul constatator”

Data: 17 July 2015, 15:00 | autor: A.P. | 1 comentarii | 3571 afisari

Petentul Daniel Alexandru Bota, amendat cu 250 lei de agentul constatator Andrei Alexandru Mihailescu pentru circularea pe drumurile publice fara rovinieta valabila, a formulat plangere contraventionala prin care a solicitat anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei seria R11 nr. 0241498 din 26.07.2011, emis de CNADNR-CESTRIN, aratand, printre altele, ca nu a circulat niciodata fara rovinieta valabila, deci nici in data de 14.02.2011, ca procesul-verbal de contraventie incalca dreptul la aparare pentru ca nu specifica unde are dreptul sa fie atacat, nu contine ocupatia si locul de munca ale contravenientului, asa cum prevad dispozitiile O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, si ca executarea sanctiunii s-a prescris intrucat procesul-verbal nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii, asa cum obliga dispozitiile art. 14 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001.


Intimata Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA – Centrul de Studi Tehnice Rutiere si Informatica, desi legal citata, nu a formulat intampinare.

Instanta: „Potrivit art. 17 alin. (1) din O.G. nr. 2/2001, instanta verifica existenta semnaturii agentului constatator. (...) In cauza este vorba desrpe o semnatura electronica extinsa. (...) Cu privire la certificatul digital depus de intimata, instanta retine ca acesta nu face dovada semnarii electronice a procesului-verbal. Certificatul digital reprezinta un document electronic emis anterior intocmirii procesului-verbal, continand cheia publica necesara in vederea semnaturii electronice. Instanta retine ca semnatura electronica extinsa este codul generat pe baza cheii private, detinuta si controlata exclusiv de catre semantar. (...) Instanta retine ca nu s-a facut dovada ca inscrisul electronic continand procesul-verbal a fost generat de catre agentul constatator si nici dovada ca acest inscris a fost semnat electronic de catre agentul constatator”.

Sentinta civila nr. 1404/07.05.2012. Judecatoria Gaesti

pres. Mihaela POPESCU

Obiectul dosarului: plangere contraventionala – O.G. nr. 15/2002.

Solutia: „Admite plangerea. Anuleaza procesul-verbal de contraventie. Cu recurs”. (definitiva prin neexercitarea caii de atac)

>>Sentinta civila nr. 1404/07.05.2012 pronuntata de Judecatoria Gaesti, in dosarul nr. 8287/315/2011Comentarii

# Amenzi rovinieta date 10 November 2015 13:17 0

Au existat foarte multe nereguli in legatura cu acest proces verbal, asa ca e absolut justificata sentinta. Pacat ca se consuma banii statului pe asemenea cazuri...

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.