ccf

APR reactioneaza in cazul femeii agresate pe litoral

Data: 20 August 2015, 14:47 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1523 afisari

Asociatia Procurorilor din Romania a dat publicitatii, miercuri 19 august 2015, un comunciat de presa cu privire la atitudinea autoritatilor in cazul femeii agresate de un barbat, pe plaja.


In acest context, APR a solicitat organelor cu competenta teritoriala si materiala din Politia Romana sa se sesizeze din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice si sa ia masurile prevazute de lege impotriva celui vinovat, informand totodata opinia publica cu privire la aceasta.

>>Comunicatul APR

"Posturile de televiziune au transmis cu o zi in urma imagini de pe litoralul romanesc in care, in plina zi, de fata cu o multime de turisti aflati pe plaja, un barbat cu alura de boxer de categorie grea, dupa un schimb de cuvinte cu o femeie, o loveste cu o agresivitate de neimaginat pentru o persoana aflata in public, dupa care ii rupe rogojina de plaja, si o trimite sa-si caute alt loc, mai indepartat.

Femeia agresata a sunat, evident la 112, echipajul de politie a sosit si s-a limitat sa aplice barbatului agresiv sanctiunea contraventionala a amenzii in suma de 200 lei, si a omis sa se sesizeze cu privire la savarsirea infractiunii de tulburare a ordinii publice si linistii publice.

Aceste imagini au fost de natura sa provoace o puternica tulburare si indignare opiniei publice, masura nejustificat de blanda luata de autoritati fiind in vadita disproportie cu gravitatea faptei.

Turistii de toate genurile, cetatenii romani si straini aflati in Romania cu diverse probleme, trebuie sa aiba siguranta ca nu vor fi agresati de orice persoana cu deficiente in educatie sau care nu isi poate stapani nervii.

Din pacate nu este prima data cand autoritatile publice manifesta o indulgenta nepermisa fata de persoanele care incalca grav legea si aplica sanctiuni contraventionale, in loc sa se sesizeze din oficiu cu privire la savarsirea unei infractiuni.

Ordinea si linistea publica sunt valori sociale pe care nimeni nu le poate negocia. Lipsa de reactie ferma impotriva infractiunilor de violenta nu face decat sa incurajeze violenta, sa creeze conditii pentru infractiuni mai grave.

Asociatia Procurorilor din Romania cere organelor cu competenta teritoriala si materiala din Politia Romana sa se sesizeze din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice prevazuta de art. 371 din Codul penal si sa ia masurile prevazute de lege impotriva celui vinovat, informand totodata opinia publica cu privire la aceasta.

A ne face datoria cu maxima competenta in orice moment este o obligatie morala si profesionala a oricaruia dintre noi".

foto: conf. dr. Constantin Sima, presedinte al APR

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.