Avizul nr. 18/2015 al consiliului consultativ al judecatorilor europeni (CCJE), editie coordonata de jud. Rodica Aida Popa

Data: 14 iulie 2016, 16:00 | autor: C.G. | 0 comentarii | 2116 afisari

Editura Universul Juridic a lansat lucrarea Avizul nr. 18/2015 al consiliului consultativ al judecatorilor europeni (CCJE), editie coordonata de Rodica Aida Popa (foto), reprezentant al Romaniei la Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni si judecator in cadrul Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie. 


Avizul nr. 18 al Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni a constituit obiectul Mesei Rotunde din data de 10 iunie 2016‚ „Dialogul autoritatii judecatoresti din Romania cu celelalte autoritati ale statului in consolidarea statului de drept. Realitati si perspective”, care a avut loc la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, eveniment organizat de reprezentantul Romaniei la Consiliul Consultativ al Judecatorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei in parteneriat cu Societatea de Stiinte Juridice, cu Editura Universul Juridic si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

La aceasta importanta dezbatere au fost invitati profesori si practicieni ai Dreptului care in interventiile lor au adus o dimensiune concreta asupra realitatii statului de drept din Romania, model al unei democratii moderne.

Volumul cuprinde prin ideile sale realitatea actuala asupra statului de drept si echilibrului autoritatilor judecatoresti, legislativa si executiva in modelul actual de democratie, dar care prefigureaza prin propunerile formulate o schimbare de paradigma, ceea ce asigura incredere si cooperare, pe calea dialogului continuu intre acestea, asa incat serviciul public al fiecareia dintre ele sa conduca la asigurarea interesului superior al cetateanului roman, parte a familiei europene.

Lucrarea poate fi achizitionata de pe site-ul Editurii Universul Juridic.


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.