ccf

Avocat din Baroul Mehedinti, trimis in judecata de DNA

Data: 02 September 2015, 16:41 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1751 afisari

Directia Nationala Anticoruptie a dat publicitatii, miercuri 2 septembrie 2015, un comunicat de presa privind trimiterea in judecata a avocatului Bebe Baran, din Baroul Mehedinti, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si evaziune fiscala.


Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului BARAN BEBE, avocat in cadrul Baroului Mehedinti, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor de:

-fals in inscrisuri sub semnatura privata,

-participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

-evaziune fiscala.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 06.07.2013, inculpatul Baran Bebe a intocmit in fals un contract de asistenta juridica prin contrafacerea semnaturii unei persoane la rubrica 'Client', in cuprinsul caruia a mentionat suma de 4000 euro, cu titlu de onorariu aparator.

Ulterior, la data de 20.02.2014, uzand de documentul respectiv inculpatul a determinat un executor judecatoresc care a actionat fara sa aiba cunostinta despre falsul respectiv, sa puna in executare silita contractul si recuperarea sumei de 4.000 euro de la persoana a carei semnatura o falsificase.

In urma procedurii de executare a fost recuperata suma de 5.075, 29 lei, din aceasta suma fiind retinuta suma de 2.764 lei cu titlu de cheltuieli de executare, restul de 2.411,29 lei fiind consemnati la dispozitia inculpatului Baran Bebe, bani in posesia carora acesta a si intrat.

In realitate, in cursul anului 2013, persoana a carei semnatura a fost falsificata, a solicitat ajutorul inculpatului in vederea recuperarii sumei de 20.480 euro de la o alta unitate de Parchet, ridicata cu ocazia unei perchezitii domiciliare. In acest sens, inculpatul a depus la unitatea respectiva o simpla cerere prin care solicita restituirea sumei de bani mai sus mentionata.

Pentru acest 'ajutor', persoana respectiva i-a dat inculpatului Baran Bebe, fara sa intocmeasca vreun inscris in acest sens, suma de 1600 euro, un autoturism marca Renault Laguna, evaluat de parti la suma de 1600 euro si i-a achitat suma de 500 euro pentru o excursie in Franta.

Ulterior, inculpatul nu a inregistrat in evidentele contabile sumele si bunurile primite cu titlu de onorariu avocatial, in conditiile de mai sus, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor financiare catre stat in cuantum de 2.319 lei.

In cauza, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra unui autoturism apartinand inculpatului Baran Bebe.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Craiova, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”. 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.