ccf

Avocatii ZRP, implicati in una dintre cele mai importante tranzactii de pe piata materialelor de constructie de anul acesta

Data: 08 December 2016, 15:05 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1861 afisari

O echipa de avocati ai Zamfirescu Racoti &Partners (ZRP), coordonata de Anca Danilescu, partener al casei de avocatura, impreuna cu Iuliana Negoita si Dan Curiciuc, avocati seniori ai ZRP, a asistat Grupul Saint-Gobain in tranzactia prin care liderul mondial in domeniul habitatului si al constructiilor a achizitionat intregul capital social al companiei romanesti Pietta Glass Working, care activeaza in domeniul procesarii sticlei pentru aplicatii industriale si al elementelor vitrate pentru fatade. Pietta, fondata acum 16 ani de familia cu acelasi nume, dispune de importante facilitati de productie de sticla – arhitecturala, pentru vitrine frigorifice, pentru mobilier si constructii navale, in parcul industrial de la Valenii de Munte, judetul Prahova.


A fost o tranzactie interesanta si, in unele momente, provocatoare, un soi de cursa contra-cronometru incheiata cu succes in mai putin de 4 luni, in care au fost cooptati, din cadrul ZRP, peste 9 avocati cu specializari multiple. Este una dintre cele mai importante tranzactii de M&A in care a fost implicata anul acesta o echipa a ZRP”, spune Anca Danilescu.

In ultimii 11 ani, ZRP a acordat in mod constant servicii de asistenta juridica Grupului Saint-Gobain, cu privire la aspecte legale variate, in domenii precum fuziuni si achizitii, drept societar, contracte, dreptul muncii, litigii etc.

Prin aceasta tranzactie, gigantul francez a anuntat ca urmareste sa isi extinda amprenta industriala pentru a servi si mai eficient piata mondiala de fatade, aflata in continua crestere si pentru a-si intari pozitia in piata aplicatiilor industriale, cu o baza de costuri optimizata. Tranzactia survine in linie cu strategia Grupului Saint-Gobain de a-si extinde gama de produse catre solutii cu valoare adaugata mare pe piata materialelor de constructii.

Saint-Gobain este lider mondial in sectorul materialelor de constructii, cu vanzari de 39,6 mld. euro in 2015, peste 170.000 de angajati si operatiuni in 67 de tari.

***

Despre Zamfirescu Racoti & Partners

Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business si al consultantei fiscale.

ZRP are o echipa de 51 de avocati, dintre care opt asociati – Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu si Antoniu Obancia (asociati).

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.