ccf

Avocatul Mihail Vlasov a fost trimis in judecata

Data: 15 June 2015, 11:55 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1948 afisari

Directia Nationala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a avocatului Mihail Vlasov (foto), din Baroul Iasi, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.


Mihail Vlasov este acuzat de procurorii anticoruptie ca i-ar fi promis unui deputat - membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor - ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, solicitandu-i sa ii sustina interesele prin promovarea proiectului „Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”.

Este cel de-al doilea dosar deschis de DNA pe numele lui Mihail Vlasov, dupa ce fostul presedinte al CCIR a fost trimis in judecata, in luna aprilie 2014, pentru trafic de influenta.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate a inculpatului MIHAIL VLASOV, avocat in cadrul Baroului Iasi, la data faptelor presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 26 februarie 2013, inculpatul Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (C.C.I.R), i-a solicitat unui membru al Parlamentului Romaniei (deputat) sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat „Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului”. Solicitarea a fost formulata in contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ il reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrului Comertului.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Deputatul respectiv era membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, comisie permanenta competenta sa avizeze propunerile legislative, inainte ca acestea sa fie supuse votului in plen.

In baza intelegerii anterioare, inculpatul Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a sedintei din data de 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al C.C.I.R cererea deputatului de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului respectiv in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa C.C.I.R.

In rechizitoriu se arata ca numirea in functia de arbitru se facea la propunerea presedintelui Colegiului de Conducere al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, detinuta de Mihail Vlasov, in baza depunerii unui dosar ce cuprindea documente relevante si in urma adoptarii unei decizii de catre Colegiul de Conducere al C.C.I.R., de asemenea condus de inculpatul Mihail Vlasov, acesta avand o mare influenta asupra celorlalti membri, care aprobau propunerile presedintelui, fara a solicita lamuriri sau a formula obiectiuni.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtea de Apel Bucuresti.

Amintim ca Mihail Vlasov a mai fost trimis in judecata in alt dosar penal, in legatura cu exercitarea functiei de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (detalii in comunicatul nr. 424/VIII/3 din detalii 9 aprilie 2014)”.

foto: jurnalul.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.