ccf

Avocatul Poporului a discutat problema refugiatilor cu secretarul general al European Ombudsman Institute si cu o delegatie de parlamentari din Austria

Data: 06 September 2015, 09:58 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1430 afisari

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea (foto), a avut, vineri 4 septembrie 2015, o intalnirea cu secretarul general al European Ombudsman Institute si cu parlamentari din Austria, membri ai Comisiei pentru petitii. Potrivit unui anunt facut public de Institutia Avocatul Poporului, in cadrul intrevederii s-a discutat si problema refugiatilor.


Anuntul:

"Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, alaturi de doamna Erzsebet Dane, adjunct al Avocatului Poporului, doamnele Ecaterina Mirea si Andreea Baicoianu, consilieri s-au intalnit cu secretarul general al European Ombudsman Institute, domnul Josef Siegele, si cu o delegatie de parlamentari din Austria, membri ai comisiei pentru petitii.

In cadrul intalnirii, Avocatul Poporului a prezentat rolul si activitatea institutiei. In context, domnul Victor Ciorbea a declarat ca este in curs de finalizare Raportul special al Avocatului Poporului privind situatia din penitenciare si aresturile politiei. Adjunctul Avocatului Poporului, doamna Erzsebet Dane, a adaugat faptul ca institutia are in vedere si elaborarea unui Raport special referitor la conditiile din unitatile spitalicesti ale sistemului de stat.

Membrii delegatiei s-au aratat interesati de situatia petitiilor adresate Avocatului Poporului. Reprezentantii institutiei au declarat ca in ultimul an a crescut considerabil numarul memoriilor trimise Avocatului Poporului, dar si cel al audientelor acordate. Drept urmare, a cunoscut o crestere numarul sesizarilor din oficiu si al anchetelor efectuate, au adaugat reprezentantii Avocatului Poporului.

Problema refugiatilor a fost si ea abordata in cadrul convorbirilor. In context, Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, a declarat ca institutia monitorizeaza respectarea drepturilor persoanelor refugiate actualmente pe teritoriul Romaniei si va aplica aceeasi procedura daca statul roman va prelua un numar mai mare de refugiati".

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.