ccf

Avocatul Poporului cere masuri drastice din cauza coronavirusului

Data: 12 March 2020, 15:45 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1103 afisari

Avocatul Poporului Renate Weber (foto) cere masuri drastice din cauza coronavirusului.


Solicitarea i-a fost trimisa miercuri, 12 martie 2020, presedintelui Klaus Iohannis, pentru ca acesta sa declare starea de urgenta, conform prevederilor constitutionale.

Comunicatul emis de Renate Weber:

Avocatul Poporului solicita instituirea starii de urgenta, in contextul epidemiei de Coronavirus

Avocatul Poporului, in calitate de garant constitutional al drepturilor si libertatilor fundamentale, luand act de masurile administrative adoptate in ultimele zile in actiunea de combatere a raspandirii virusului Covid – 19 solicita Presedintelui Romaniei sa declare starea de urgenta, iar Parlamentului Romaniei sa o incuviinteze, in conformitate cu art. 93 alin.(1) si (2) din Constitutia Romaniei.

Nu punem in discutie oportunitatea masurilor luate pana acum, necesitatea restrangerii exercitiului unor drepturi, dar acest lucru este obligatoriu sa se intample asa cum prevede legea fundamentala in cazul situatiilor exceptionale. Acestea sunt exigentele statului de drept, in care restrangerea unor drepturi si libertati nu poate fi facuta decat in conditiile art. 53 din Constitutia Romaniei.

Romania are legislatie in materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate intocmai”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.