Avocatul Poporului ia atitudine impotriva unui abuz comis sub pretextul COVID

Data: 05 august 2020, 17:22 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1143 afisari

Avocatul Poporului, Renate Weber (foto), a luat atitudine miercuri, 5 august 2020, impotriva unui abuz comis de catre unii angajatori sub pretextul pandemiei de COVID-19.


Este vorba despre interdictia ca salariatii sa revina la munca daca nu prezinta un test care sa ateste ca nu au coronavirus.

In acest context, Avocatul Poporului ii cere Ministerului Muncii sa trimita Inspectia Muncii in controale peste tot in Romania, ca sa vada ce angajatori comit un astfel de abuz. In opinia Renatei Weber, aceasta „este o masura excesiva, impusa in afara cadrului legal, de natura sa atraga sanctiunile legale in materie”.

Comunicatul AVP:

Avocatul Poporului considera excesiva conditionarea intoarcerii la munca a salariatului de prezentarea unui test negativ SARS-Cov-2 – solicitare catre Ministerul Muncii

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brasov, s-a sesizat din oficiu si solicita Ministerului Muncii si Protectiei Sociale ca, prin Inspectia Muncii, sa intervina la nivel national, in vederea informarii angajatorilor cu privire la faptul ca o conditionare a salariatului, la momentul intoarcerii la locul de munca, de efectuarea si prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o masura excesiva, impusa in afara cadrului legal, de natura sa atraga sanctiunile legale in materie.

In opinia Avocatului Poporului, conditionarea salariatului, la momentul intoarcerii la locul de munca, de efectuarea si prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 este o masura excesiva, impusa in afara cadrului legal, atat persoanelor care se intorc la locul de munca dupa perioada de carantina, cat si persoanelor care au fost la un moment dat pozitive, insa, dupa ce au parcurs procedurile si traseul reglementat de lege, sunt considerate vindecate.

Comentarii

# Iulia date 6 august 2020 16:37 0

Doamne fereste,cum e asta,Dsp nu permite accesul nici a celor ce lucreaza nici a celor ce se reintorc! Acum angajatorii incalca???

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.