ccf

Baroul Bucuresti. Decizia Consiliului cu privire la avocatii restanti la plata contributiilor

Data: 03 September 2015, 12:14 | autor: A.P. | 1 comentarii | 2359 afisari

Baroul Bucuresti a decis, marti 1 septembrie 2015, initierea procedurilor legale si statutare cu privire la avocatii care nu si-au indeplinit in termenul legal obligatiile de plata a contributiilor profesionale.


Potrivit unui anunt dat publicitatii miercuri, 2 septembrie 2015, de reprezentantii Baroului Bucuresti, doar circa 8.000 de avocati si-au achitat la timp contributiile la Barou, la UNBR si la fondul de pensii.

Anuntul Baroului Bucuresti:

"Consiliul Baroului Bucuresti informeaza avocatii din Baroul Bucuresti ca in sedinta din data de 01.09.2015 a analizat modul de indeplinire a obligatiei profesionale de plata a contributiilor la Baroul Bucuresti si U.N.B.R., precum si a contributiei la fondul de pensii de catre membrii Baroului Bucuresti.

Fata de evaluarile din sedintele anterioare, precum si in raport de invitatiile adresate avocatilor Baroului Bucuresti de catre consiliul baroului, de achitare la timp a contributiilor profesionale, in sedinta din 01.09.2015, s-a constatat ca un numar de aproximativ 8.000 de avocati din Baroul Bucuresti si-au achitat la timp contributiile restante.

Cu toate acestea, Consiliul Baroului Bucuresti a constatat ca un numar relativ mare de avocati inregistreaza, in continuare, restante, fara a prezenta dovezi care sa justifice imposibilitatea de plata si fara sa solicite acordarea unor inlesniri sau facilitati prevazute de lege si statut.

In consecinta, in unanimitate, Consiliul Baroului Bucuresti a decis initierea procedurilor legale si statutare cu privire la avocatii care nu si-au indeplinit obligatiile profesionale de plata in termenele legale a contributiilor.

Consiliul Baroului Bucuresti va continua sa informeze avocatii in legatura cu stadiul procedurilor de aplicare a legii si cu gradul de incasare la bugetul Baroului Bucuresti si a celorlalte bugete a sumelor datorate, cu titlu de contributie profesionala.

Consiliul Baroului Bucuresti apreciaza conduita marii majoritati a membrilor Baroului Bucuresti, care isi executa la termen obligatia profesionala sub acest aspect, fapt care permite punerea in practica a unor directii de imbunatatire a calitatii serviciilor administrative puse la dispozitia avocatilor din Baroul Bucuresti".

Comentarii

# SANDUALEX1952@GMAIL.COM date 21 September 2015 20:50 0

DE 6 LUNI DE CIND AM PLATIT 58MIL PENTRU DEFINITIZAREA UNOR ACTE NICI PINA IN PREZENT NU AM FOST CONTACTAT DE AV.SAU MACAR O CITATIE MI SE CERE BANI MEREU ...UNELE CHITANTE NU AU NICI STAMPILA ESTE CORECT?

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.