ccf

Bilantul DNA pe vara: 97 de inculpati condamnati

Data: 26 September 2023, 13:01 | autor: L.J. | 0 comentarii | 794 afisari

Directia Nationala Anticoruptie, condusa de procurorul sef Marius Voineag (foto), a prezentat situatia condamnarilor in lunile iunie, iulie si august 2023.


 

Astfel, in cele trei luni in dosarele trimise in instanta de DNA au fost pronuntate 45 de hotarari judecatoresti definitive, prin care au fost condamnati 97 de inculpati. Cauzele au privit infractiuni de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu sau fraudarea fondurilor europene.

Pedepsele dispuse de judecatori variaza intre 5 ani si 4 luni inchisoare cu executare si 1 an inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei.


Prezentam comunicatul DNA:


In lunile iunie, iulie si august 2023, in dosarele de coruptie instrumentate de D.N.A. au fost condamnati 97 inculpati prin 45 hotarari judecatoresti definitive, pentru infractiuni de luare si dare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu, fraudarea fondurilor europene etc.

Pedepsele dispuse de judecatori fata de cei 97 inculpati variaza intre 5 ani si 4 luni inchisoare si un an cu amanarea aplicarii pedepsei.

Printre cei condamnati definitiv se afla: un fost deputat, un director general al unei companii nationale, doi directori din cadrul unor autoritati publice centrale, un avocat, un comandant de detasament jandarmi (ofiter superior), 10 functionari publici din cadrul unor autoritati publice centrale si locale.

Detalii se regasesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , sectiunea 'Comunicate – hotarari definitive de condamnare'.

Avand in vedere ca, in multe cazuri, intre pronuntarea deciziilor si transmiterea acestor decizii de catre instantele de judecata, fara motivarea acestora, in format electronic, se inregistreaza o anumita diferenta de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informari cu privire la solutiile de condamnare definitive, la momentul pronuntarii acestora, sub forma de comunicate de presa.

In acest fel, D.N.A. raspunde cerintei de informare a opiniei publice asupra intregului proces penal in cazuri de mare coruptie, inclusiv asupra finalitatii dosarelor trimise spre judecare”.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.