ccf

Catalin Predoiu: Situatia este dificila, dar sub control

Data: 15 April 2020, 12:06 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1354 afisari

Ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) a declarat pentru Antena 3 ca situatia este dificila dupa ce patru angajati au fost confirmati cu coronavirus, insa este sub control.Potrivit acestuia,ministerul nu-si inceteaza activitatea, exceptand faptul ca nu mai sunt prezenti fizic la birou angajatii.

Iata declaratiile facute de Catalin Predoiu:

Redactor: Situatie critica si la Ministerul Justitiei unde patru angajati ai institutiei au fost confirmati cu coronavirus, ceilalti vor lucra de acasa, insa exceptie vor face ministrul, secretarii de stat si cateva departamente cheie. Si in legatura telefonica directa este chiar ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Care este situatia la minister?

Catalin Predoiu: E o situatie dificila, dar sub control, in sensul ca ne-am putut organiza astfel incat Ministerul sa-si exercite functiunile iar cei in cauza, colegii care au fost confirmati contaminati, sa beneficieze de atentia medicala si asistenta medicala necesara. S-au luat toate masurile toate masurile prevazute de lege pentru astfel de situatii.

Redactor: Cum va veti desfasura dvs, ca ministru, activitatea in perioada urmatoare, de asemenea, secretarii de stat si celelalte departamente importante? Inteleg ca exista varianta sa mergeti in continuare la lucru?

Catalin Predoiu: Sigur ca da. Chiar de astazi incepand, atat eu cat si colegii de la cabinet si secretarii de stat, de asemenea Serviciul pentru Informatii Clasificate, Directia Tehnologia Informatiei care trebuie sa asigure suportul electronic informatic pentru lucrul la distanta si o parte din Directia de Avizare care sustine celelalte ministere in procesul de elaborare legislativa vor fi prezente la lucru, dar in numar limitat, adica directorul directiei si inca 2-3 persoane, insa absolut toata lumea este conectata electronic, prin mijloace de lucru la distanta, sunt proceduri si masuri care au fost luate din timp in acest sens pentru astfel de situatii, au fost doar puse in aplicare. Practic, ministerul nu-si inceteaza cu nimic activitatea, exceptand faptul ca nu mai sunt prezenti fizic la birou angajatii.

Redactor: In acest moment asadar, patru angajati sunt confirmati cu coronavirus. Inteleg ca ancheta epidemiologica este in curs. Stiti cumva au intrat in contact cei patru angajati si cu alte persoane din minister astfel incat sa creasca posibil cazurile in perioada urmatoare?

Catalin Predoiu: Da, stim ceva mai multe lucruri in acest moment. Dupa primele intrebari pe care le-am stabilit si noi ca procedura, aici, in minister, pentru astfel de situatii, dar si ancheta desfasurata de DSP, e vorba de o persoana de la Directia Financiar- Contabila si alte 3 de la Directia Contencios, una dintre persoane de la Directia de Contencios fiind ruda cu cea de la Directia Financiar-Contabila deci e posibil ca de fapt contaminarea sa se fi facut intr-un mediu social si dupa aceea dezvoltata in minister. Cert este ca sunt un grup de oameni, de contacte din minister care au contacte si in afara ministerului in cadrul de familie, viata sociala etc. Din fericire, cercul de contacte este comun, deci speram ca sa nu creasca acest numar de persoane contaminate sau chiar daca se mai adauga pe lista astfel de persoane sa nu fie un numar foarte mare.

Redactor: Ati cerut cumva testari sau ati solicitat testari pentru alti angajati ai Ministerului Justitiei?

Catalin Predoiu: Da, din prima clipa noi am luat toate masurile legale si am facut cererile legale in acest sens, inclusiv cu Directia de sanatate Publica. Posibil sa fie testati cei din cele doua directii si evident au fost testate persoanele confirmate pentru ca in felul asta s-a si aflat si eventual persoanele care vor veni sa lucreze fizic in minister. Asteptam pozitia DSP dar in orice caz va proceda conform legii si politicilor Ministerului Sanatatii. Pot sa va mai spun ca in minister sunt luate inca de o luna si mai bine masuri de protectie, de igiena, se lucreaza in conditii standard, pe care le vom mentine in continuare. Starea lor de sanatate e buna, am discutat cu 3 dintre ei personal, ieri, si au avut simptome usoare, respectiv ieri erau asimptomatici, deci stare buna. Cu al patrulea nu am discutat inca pentru ca abia aseara tarziu am aflat, o sa iau legatura si cu acea persoana.

Redactor: Sunt la domiciliile lor sau internati?

Catalin Predoiu: Trei dintre ei sunt la domiciliu, unul a optat pentru internare pentru ca inteleg ca are si sotia, vrea s-o protejeze pentru ca e insarcinata si a preferat internarea. Si vom urmari situatia in continuare. Deci tragand linie, cele 3-4 persoane sunt in stare buna in acest moment, tinem legatura cu ele, li se acorda asistenta medicala. Ministerul este functional, la capacitate, cu precizarea ca foarte multi dintre angajati sunt la domiciliu si lucreaza la distanta. Conducerea ministerului este la datorie, vine la minister si lucreaza.

Redactor: Din discutie imi dau seama ca dvs n-ati intrat in contact cu nici unul dintre cei patru, nu?

Catalin Predoiu: Nu, nu am intrat in contact cu nici unul dintre cei patru".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.