ccf

Cazul SIIJ, din nou pe masa CSM

Data: 13 October 2019, 09:35 | autor: L.J. | 1 comentarii | 1433 afisari

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii condus de Lia Savonea (foto) are pe ordinea de zi a sedintei din 15 octombrie 2019 validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorilor cu functii de executie din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), desfasurat in perioada 11 aprilie - 15 iunie 2019, si numirea in functie a candidatilor declarati admisi.


Insa se anunta din nou o sedinta cu scantei, posibil si fara cvorum, avand in vedere ca in aceeasi sedinta ar trebui sa se discute si validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor si numirea candidatului admis, dar si cererea formulata de procurorul Bogdan Pirlog. Pentru functia de sef al SIIJ a fost declarata admisa procuroarea Adina Florea. 


In sedinta din 8 octombrie 2019 in cadrul careia trebuia validata procuroarea Adina Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, nu a fost intrunit cvormul, nefiind prima data cand se intampla acest lucru. Au fost prezenti doar 13 membri CSM la sedinta Plenului. Pentru asigurarea cvorumului era nevoie insa de prezenta a 15 membri, lucru ce nu a fost posibil din cauza absentei altor membri alesi, dar si de drept ai CSM.

In cele din urma, s-a decis ca presedinta CSM Lia Savonea sa il contacteze telefonic pe Procurorul General Bogdan Licu pentru a incerca sa gaseasca o solutie ca sedinta de Plen sa fie reluata in cursul aceleiasi zile. Motivul il constituia faptul ca la ora 10 Licu se afla intr-o intalnire de lucru cu procurorii CSM Cristian Ban, Florin Deac si Tatiana Toader. Bogdan Licu nu i-a raspuns la telefon Liei Savonea, insa i-a transmis un mesaj secretarului general al CSM, precizand ca intalnirea de la PICCJ dureaza pana la orele 16. Pe cale de consecinta, sedinta de plen a fost amanata pana la ora 16:30, insa nu a mai fost reluata.

Ramane de vazut daca in 8 octombrie 2019 se va intruni cvorumul necesar pentru ca Adina Florea sa fie numita la conducerea SIIJ.

Comentarii

# Marcel date 13 October 2019 11:39 +2

Boicotistii din CSM au dubla motivatie in a bloca numirea d nei Florea la conducerea SIIJ. 1. Propriile dosare aflate in lucru la sectie. 2. Protejarea stapanului, nimeni alta decat HUIDUMA DE MEDIAS, care odata cu numirea d nei Florea, va fi trimisa in judecata.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.