ccf

Ce a discutat Decanul Baroului Bucuresti cu presedinta TMB

Data: 17 April 2020, 12:07 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2248 afisari

Decanul Baroului Bucuresti Ion Dragne (foto) s-a intalnit cu presedinta Tribunalului Bucuresti Laura Radu, iar in urma discutiilor s-a convenit ca in perioada starii de urgenta este esentiala protejarea vietii si a sanatatii tuturor celor implicati in infaptuirea actului de justitie, magistrati, avocati, parti si alti participanti la procese.Presedinta Tribunalului Bucuresti a prezentat regulile care urmeaza sa guverneze desfasurarea sedintelor de judecata in sistem videoconferinta, si a subliniat ca magistratii sunt de acord cu desfasurarea sedintelor de judecata in aceasta modalitate, fiind necesara sustinerea si concursul avocatilor si al partilor.

Iata comunicatul Baroului Bucuresti:


"La intalnirea reprezentantilor celor doua institutii, desfasurata la sediul Baroul Bucuresti, au participat doamna judecator Laura Radu, Presedintele Tribunalului Bucuresti, si domnul avocat Ion Dragne, Decanul Baroului Bucuresti.

Reprezentantii celor doua institutii au convenit ca, in perioada starii de urgenta, este esentiala protejarea vietii si a sanatatii tuturor celor implicati in infaptuirea actului de justitie, magistrati, avocati, parti si alti participanti la procese.

Pe de alta parte, in pofida pandemiei si a restrictiilor instituite prin actele normative cu caracter special, s-a apreciat ca este necesara identificarea unor modalitati, cat mai sigure pentru viata si sanatatea oamenilor, prin care sa se desfasoare judecata cauzelor deosebit de urgente, urgente, precum si a celor pentru care legea nu prevede conditia urgentei, in vederea protejarii realizarii unui acces la justitie efectiv a cetatenilor.

Doamna judecator Laura Radu, Presedintele Tribunalului Bucuresti, a prezentat regulile care urmeaza sa guverneze desfasurarea sedintelor de judecata in sistem videoconferinta si a subliniat ca magistratii sunt de acord cu desfasurarea sedintelor de judecata in aceasta modalitate, fiind necesara sustinerea si concursul avocatilor si al partilor.

Domnul avocat Ion Dragne, Decanul Baroului Bucuresti, a precizat ca, in raport de  explicatiile furnizate atat de conducerea Tribunalului Bucuresti cat si de furnizorul de servicii de comunicatii, participarea avocatilor la sedinta prin sistem videoconferinta corespunde atat exigentelor protejarii vietii si sanatatii cat si buna realizare a dreptului la aparare, in conditiile speciale de desfasurarea a activitatii in prezent.

Ambele parti au stabilit ca estimarea orei de strigare a cauzelor, atat in sistemul desfasurarii sedintei de judecata prin videoconferinta, cat si in situatia in care se decide prezenta fizica a avocatilor in sala, este importanta pentru protejarea vietii si sanatatii participantilor la procese,  urmand sa se asigure respectarea programarii cauzelor, cu luarea in considerare a imprejurarii ca depasirea timpului alocat unei cauze, influentat si de incidentele de procedura specifice, poate duce uneori la decalarea intervalelor stabilite initial.

Ambii participanti la intalnire s-au angajat sa incurajeze colegii magistrati si avocati sa recomande partilor si sa asigure si administrarea probelor prin avocati si consilieri juridici in cauze civile conform regulilor prevazute de art. 360 si urmatoarele din Codul de procedura civila.

Reprezentantii Tribunalului Bucuresti si  Baroului Bucuresti au convenit, ca dupa implementarea sistemului de desfasurarea a sedintelor in sistem videoconferinta, sa organizeze o intalnire sau o videoconferinta cu participarea mai multor magistrati si avocati in care sa analizeze modul de desfasurare a proceselor in sistem videoconferinte  si cai de imbunatatire a procedurilor, pentru realizarea functiei procesuale a fiecaruia dintre participantii la judecata in cauzele civile.

Decanul Baroului Bucuresti a multumit, in numele colegilor avocati, doamnei judecator Laura Radu pentru vizita, exprimandu-si deschiderea  sa participe la o intalnire ulterioara, la sediul Tribunalului Bucuresti, pentru continuarea dialogului interprofesional".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.