ccf

CLASARE. DOSARUL PROCURORULUI CARARE – Ordonantele procurorilor PICCJ Claudia Bobe din 26.10. 2017 si Romulus Dan Varga din 08.01. 2018 in cazul sefului DIICOT Galati: “Nu exista probe ca ar fi savarsit faptele sesizate”

Data: 12 June 2018, 12:11 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2341 afisari

Prin ordonanta din 26.10. 2017 in dosarul 296/P/2016 a procuroarei Claudia Bobe de la PICCJ – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, s-a dispus solutia de clasare privindu-l pe Sorin Carare, seful DIICOT Galati, aceeasi solutia fiind dispusa si pentru procurorii Sorin Leau si Bogdan Pacurariu, toti acuzati de fostul deputat Mihail Boldea de abuz in serviciu si divulgarea informatiilor nepublice.
Mihail Boldea a atacat ordonanta de clasare la procurorul ierarhic superior, iar la data de 8 ianuarie 2018, procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Romulus Varga, a respins plangerea facuta de fostul deputat si a mentinut clasarea. Mihail Boldea a atacat decizia in instanta, iar ICCJ a dispus completarea urmaririi penale impotriva procurorilor Sorin Carare, Sorin Leau si Bogdan Pacurariu.

In ordonanta de clasare a procuroarei Claudia Bobe se arata ca: “Susnumitul formuleaza plangere impotriva procurorilor Carare Sorin, Leau Sorin si Pacurariu Bogdan din cadrul DIICOT Galati, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si divulgarea de informatii nedestinate publicitatii. Dupa cum rezulta din plangere, petentul a fgost cercetat in cauza inregistrata la DIICOT Galati sub nr. 88/D/P/2009, fiind trimis in judecata. (...)


Dispun:


Clasarea cauzei fata de Carare Sorin, Leau Sorin si Pacurariu Bogdan, procurori DIICOT Galati, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, intrucat nu exista probe ca acestia ar fi savarsit faptele sesizate.

Clasarea cauzei sub aspectul savarsirii infractiunii de divulgare de informatii nedestinate publicitatii, intrucat faptele sesizate nu sunt prevazute de legea penala”.

>>Ordonanta de clasare a procuroarei Claudia Bobe si Ordonanta prin care procurorul Romulus Varga a respins plangerea lui Mihail Boldea impotriva clasarii

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.