ccf

CLASARE DUPA TRIMITERE IN JUDECATA SI RETURNAREA DOSARULUI - Ordonanta DNA-Sectia de combatere a coruptiei din dosarul 331/P/2016: ”Infractiunile de trafic de influenta sunt atestate numai prin depozitiile cumparatorului de influenta. Avand in vedere ca materialul probator administrat nu a dovedit existenta faptelor in materialitatea lor, urmeaza a se dispune clasarea cauzei” (Ordonanta)

Data: 10 April 2018, 13:30 | autor: | 0 comentarii | 2269 afisari

Prin ordonanta din 06.04.2017 a procurorului DNA Florentina Mirica, sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei, s-au dispus solutii de clasare in dosarul 331/P/2016 avand ca obiect cumparare de influenta, complicitate la infractiunea de fals in inscrisuri sub forma privata, in forma continuata, favorizarea infractorului si trafic de influenta si abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Clasarea s-a dispus fata de judecatoarele Florica Roman si Denisa Vidican, de la Curtea de Apel Oradea, Raluca Beatrix Cuc, de la Tribunalul Bihor, avand in vedere ca: ”Infractiunile de trafic de influenta sunt atestate numai prin depozitiile cumparatorului de influenta. Avand in vedere ca materialul probator administrat nu a dovedit existenta faptelor in materialitatea lor, urmeaza a se dispune clasarea cauzei. (…) Indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre judecatoarele Cuc Raluca Beatrix si Vidican Denisa Daniela nu intruneste trasatura tipicitatii infractiunii sesizate, din din perspectina stabilirii vinovatiei. Nu s-a identificat incalcarea legii sub aspect procedural. (...) Singura proba in acuzare este declaratia inculpatului Jurca Gheorghe si dovezi derivate din relatarile aceluiasi inculpat, urmeaza a se dispune clasarea si fata de inculpata Roman Florica”.

In privinta judecatorului Ovidiu Galea de la Tribunalul Bihor, cercetat pentru 2 infractiuni de fals intelectual, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals informatic dar si fata de altii, s-a dispus disjungerea cauzei.

"Proc. Florentina MIRICA

Solutia: In temeiul art. 315. alin (1) lit. b) rap. la art. 16. alin. 1 lit. a si. art. 316 alin (1) din Codul de Procedura Penala, art. 46 rap. la art. 63 alin (1) din Codul de Procedura Penala, art. 58 alin. (1) rap. la art. 38 alin. (1) lit. c si d si la art.41 alin (1) lit. a din Codul de Procedura Penala, dispun:

- Clasarea cauzei fata de inculpatul Jurca Gheorghe, sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta, prev. de art. 292 alin. (1) din Codul penal rap. La art. 6 din Legea 78/2000, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, fata de inculpata Roman Florica, pentru complicitate la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si sub aspectul savarsirii infractiunilor de favorizarea faptuitorului si trafic de influenta, prev. de art. 48 rap. la art. 322 alin (1) din Codul penal, cu aplic. Art. 35 alin. (1) din Codul penal si art. 5 din Codul penal, de art. 291 alin. (1) din Codul penal rap. la art. 7 alin. (1) lit. b din Legea 78/2000, cu aplic. art. 5 din Codul penal, si fata de inculpatele Cuc Raluca Beatrix si Vidican Denisa Daniela, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, prev. de art.297 alin (1) din Codul penal rap. la art. 13/2 din Legea 78/2000 cu aplic. Art. 5 din Codul penal.
-Disjungerea cauzei si declinarea competentei de solutionare a cauzei disjunse ij favoarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Fata de inculpatul Jurca Gheorghe pentru favorizarea faptuitorului si complicitate la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, fata de inculpata Mihoc (fosta Petrulea) Mariana Doina (avocat) pentru complicitate la savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si infractiunea de favorizarea faptuitorului, si fata de inculpatul Galea Ovidiu Daniel (judecator cu grad de tribunal) sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de fals intelectual, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals informatic.


-Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului


-Ordonanta se comunica in copie persoanelor interesate".

>> Ordonanta din 06.04.2017 a DNA-Sectia de combatere a coruptiei, in dosarul 331/P/2016


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.