ccf

CLASARE PENTRU IOHANNIS – Ordonanta procurorului-sef adjunct al SUPC din PICCJ Cristian Lazar privind clasarea cauzei in care primarul Sibiului Klaus Iohannis era acuzat de abuz in serviciu si conflict de interese in legatura cu inchirierea unui imobil din oras catre FDGR. Disjungerea cauzei vizandu-l pe procurorul DNA Doru Tulus cu privire la savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului

Data: 02 November 2018, 12:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1560 afisari

Prin ordonanta din 18 septembrie 2014, emisa in dosarul penal nr. 644/P/2013, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus clasarea dosarului de conflict de interese, abuz in serviciu contra intereselor publice si abuz in serviciu contra intereselor persoanelor vizandu-l pe Klaus Iohannis, in acel moment primar al municipiului Sibiu.


De asemenea, Parchetul General a dispus disjungerea cauzei vizand savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului de catre procurorul DNA Doru Tulus.

Speta a fost deschisa ca urmare a plangerii penale formulate de catre jurnalistul Marius Albin Marinescu. In cauza a fost inclusa si o plangere penala formulata de catre Agentia Nationala de Integritate impotriva lui Klaus Iohannis, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

proc. Cristian Lazar (procuror-sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ)

Solutia: „Pentru considerentele de fapt si de drept mentionate, vazand dispozitiile art. 314, alin. (1), litera a) din Noul cod de procedura penala, in temeiul dispozitiilor art. 315, alin. (1), litera b), raportat la art. 16, literele a) si b) din Noul cod de procedura penala, a dispozitiilor art. 35, art. 40, art. 46, alin. (1), art. 58, alin. (2) si art. 63, alin. (1) din acelasi act normativ, dispun:

1.Clasarea cauzei privind plangerea penala formulata de catre Agentia Nationala de Integritate (cu sediul in municipiul Bucuresti, B-dul Lascar Catargiu 15, sectorul 1), sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese, prevazuta de art. 2531 , alin. (1) din Codul penal anterior, cu aplicarea art. 5 din Noul cod penal (art. 301, alin. 1 din Noul cod penal), fals in inscrisuri sub semnatura privata, prevazuta de art. 322, alin. (1) din Noul cod penal si uz de fals, prevazuta de art. 323 din Noul cod penal.

2.Clasarea cauzei privind plangerea penala formulata de catre Marinescu Marius Albin (...), sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese, prev. de art. 2531, alin. (1) din Codul penal anterior, cu aplicarea disp. art. 5 din Noul cod penal (art. 301 din Noul cod penal) si abuz in serviciu, prevazuta de art. 297 din Noul cod penal (corespunzatorare infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prev. de art. 246 din Codul penal anterior si abuz in serviciu contra intereselor publice, prev. de art. 248 din Codul penal anterior).

3.Disjungerea cauzei vizand savarsirea, de catre Hans Klein (fost consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Sibiu) si Helmut Lerner (consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Sibiu), a infractiunii de conflict de interese, prev. de art. 2531 din Codul penal anterior (art. 301 din Noul cod penal), constand in participarea la adoptarea Hotararii Consiliului Local al Municipiului Sibiu nr. 180/28.05.2010 si, ulterior, semnarea contractului de inchiriere nr. 173/10.06.2010, dintre Forumul Democrat al Germanilor din Romania Organizatia Sibiu si Consiliul Local al Municipiului Sibiu si declinarea competentei de efectuare a urmaririi penale, sub acest aspect, in favoarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.

4.Disjungerea cauzei vizand savarsirea infractiunii de favorizarea infractorului, prev. de art. 264, alin. (1) din Codul penal anterior (respectiv infractiunea de favorizarea faptuitorului, prevazuta de art. 269, alin. 1 din actualul Cod penal), de catre magistratul Doru Florin Tulus, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu modul de solutionare al dosarelor penale cu numerele 270/P/2006 si 5/P/2007, ale Directiei Nationale Anticoruptie-Structura Centrala, urmand a se inregistra un nou dosar penal in evidentele Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu privire la acest aspect.

5.In conformitate cu dispozitiile art. 275, alin. (3) din N.C.P.P., cheltuielile judiciare avansate de stat, in cuantum de 50 de lei, raman in sarcina acestuia.

6.In conformitate cu dispozitiile art. 316, alin. (1) din N.C.P.P., cate un exemplar al prezentei ordonante se comunica Agentiei Nationale de Integritate (cu sediul in municipiul Bucuresti, B-dul Lascar Catargiu 15, sectorul 1), d-lui Marinescu Marius Albin (...), precum si d-lui Klaus Werner Iohannis (...),

7.Un exemplar al prezentei ordonante va fi comunicat Curtii de Apel Alba Iulia- Sectia de contencios administrativ si fiscal, in referire la dosarul nr. 780/57/2013.

8.Un exemplar al acestei ordonante se comunica Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu”.

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.