ccf

COMISAR JUDECAT PENTRU MITA - “A introdus in mod ilicit, in Penitenciarul Tulcea, opt telefoane mobile”

Data: 11 September 2019, 12:01 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1355 afisari

Prin Rechizitoriul din 23.05.2019 in dosarul 84/P/2019, DNA l-a trimis in judecata pe IONELE SILVIU IOAN, la data faptelor comisar in cadrul Penitenciarului Tulcea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

- luare de mita in forma continuata,

- introducerea, in mod ilicit, intr-un penitenciar de telefoane mobile si alte mijloace de comunicare la distanta, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor si alcool, in forma continuata.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“In perioada martie - aprilie 2019, inculpatul Ionele Silviu Ioan, contrar indatoririlor de serviciu, a introdus in mod ilicit, in Penitenciarul Tulcea, mai multe telefoane mobile si cartele telefonice care, ulterior, au ajuns la o persoana incarcerata in unitatea amintita, pentru savarsirea unei infractiuni de omor. De mentionat este faptul ca persoana beneficiara a obiectelor respective face parte dintr-o grupare specializata in comiterea de infractiuni prin metoda 'Accidentul'. Pentru acest 'serviciu', inculpatul a primit de la un prieten al celui incarcerat suma totala de 6.500 lei, acceptand totodata promisiunea de a primi in viitor suma de 3.500 lei”.

Solutia

“Dispun:

Trimiterea in judecata, in stare de arestare preventiva, a inculpatului:

Ionele Silviu Ioan, comisar de penitenciare, pentru savarsirea infractiunilor de:

luare de mita, in forma continuata, prevazuta de art.6 din Legea nr.78/2000 raportat la art.289 alin.1 C.pen. cu aplicarea art.35 alin.2 C.pen. (doua acte materiale) si

introducere in mod ilicit de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţa, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de internet, medii de stocare a datelor şi alcool, in forma continuata, prevazuta de art.185 alin.2 din Legea nr.254/2013 cu aplicarea art.35 alin.2 C.pen. (doua acte materiale, din care unul in forma tentativei), ambele cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen".

Extras din rechizitoriu:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.