Competente sporite pentru avocati

Data: 06 septembrie 2020, 10:39 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1177 afisari

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania condusa de Traian Briciu (foto) anunta ca s-a votat in Camera Deputatilor, for decizional, proiectul legislativ de includere expresa a avocatilor in corpul profesionistilor care pot atesta inscrisuri in materie comerciala, eliberare certificate de cazier judiciar si de stare civila.Astfel, avocatul va putea sa semneze in locul anumitor comercianti, in ceea ce priveste relatiile cu Registrul Comertului. Este vorba de inlocuirea semnaturii persoanei fizice ce actioneaza cu titlu profesional sau a reprezentantilor unor asociatii familiale.

Semnatura trebuie data personal de catre acestia in fata avocatului si va fi folosita in intreaga activitate a comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale.

De asemenea, solicitarea unor inscrisuri precum cazierul judiciar sau acte de stare civila vor putea fi eliberate si avocatului.

In privinta actelor de stare civila, proiectul adoptat de Parlament prevede ca certificatele de stare civila se pot elibera si avocatilor imputerniciti de catre titulari sau de catre reprezentanti legali ai acestora in baza imputernicii avocatiale.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.