ccf

Concurs de admitere in magistratura. Candidatii retrasi, de peste 2 ori mai multi decat cei respinsi

Data: 20 September 2022, 18:23 | autor: L.J. | 0 comentarii | 4497 afisari

Candidatii retrasi din concursul de admitere in magistratura organizat de catre Consiliul Superior al Magistraturii in sesiunea 12 iulie 2022 – 2 martie 2023 sunt de peste doua ori mai multi decat cei respinsi.CSM a publicat luni, 19 septembrie 2022, lista cu candidatii care indeplinesc conditiile legale de participare la concursul pe care Consiliul il organizeaza prin Institutul National al Magistraturii.

Nu este vorba despre examenul de capacitate de la absolvirea INM, ci despre concursul dedicat absolventilor de facultati de drept angajati pe posturi de specialitate juridica.

Astfel, 17 candidati s-au retras, iar 7 au fost respinsi – toti din cauza neindeplinirii conditiei de vechime in functiile de specialitate juridica prevazute la art. 33 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.


Pasajul legal citat:


Pot fi numiti in magistratura, pe baza de concurs, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2), fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1) (n.r. din Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul National de Criminologie, Institutul National de Expertize Criminalistice si din Institutul National al Magistraturii – personal asimilat judecatorilor si procurorilor), avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, executorii judecatoresti cu studii superioare juridice, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, in Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din invatamantul juridic superior acreditat, precum si magistratii-asistenti, cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani”.


Urmatoarea etapa este proba scrisa si va avea loc duminica, 25 septembrie 2022, la Facultatea de Drept din Bucuresti (vezi facsimil).


>> Tabelul cu toti candidatii

 


Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.