CSM a sesizat Inspectia Judiciara

Data: 13 august 2015, 14:15 | autor: A.P. | 0 comentarii | 1713 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara, joi 13 august 2015, in vederea efectuarii de verificari in legatura cu posibila atingere adusa independentei procurorilor si independentei sistemului judiciar.


Demersul are legatura cu informatiile lansate in spatiul public de catre reprezentanti ai clasei politice referitoare la unele activitati procedurale desfasurate de procurorii din cadrul Parchetului General, in urma carora ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii o sesizare.

Comunicatul CSM:

Ca urmare a informatiilor lansate in spatiul public de catre reprezentanti ai clasei politice referitoare la unele activitati procedurale desfasurate de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si a sesizarii transmise de ministrul justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari in legatura cu posibila atingere adusa independentei procurorilor si independentei sistemului judiciar, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Pe aceasta cale Consiliul Superior al Magistraturii solicita tuturor reprezentantilor clasei politice si nu numai, sa respecte obligatia de rezerva fata de activitatile sistemului judiciar, cu atat mai mult cu cat opiniile exprimate public fac referire la dosare aflate pe rolul instantelor judecatoresti.

Depasirea obligatiei de rezerva ce incumba reprezentantilor puterilor statului de drept afecteaza echilibrul acestuia si aduce atingere valorilor sale fundamentale”.

foto: jud. Marius Tudose, presedinte al CSM

sursa foto: universuljuridic.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.