ccf

CSM anunta calendarul concursului de promovare in functia de judecator la ICCJ

Data: 10 February 2017, 18:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1729 afisari

 

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat publicat lista finala a candidatilor care indeplinesc conditiile legale pentru inscrierea la concursul de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Concursul se organizeaza pentru ocuparea unui numar de 17 posturi vacante de judecator la ICCJ, respectiv 3 posturi la Sectia a I-a civila, 6 posturi la Sectia penala si 8 posturi la Sectia de contencios administrativ si fiscal, in perioada 3 ianuarie – 31 mai.


Sunt eligibili pentru concurs judecatorii si procurorii care au cel putin gradul de curte de apel sau parchet de pe langa curtea de apel si indeplinesc conditiile minime de vechime, au obtinut calificativul „foarte bine” la ultimele 3 evaluari si nu au fost sanctionati disciplinar.

 

Concursul consta intr-o proba avand ca obiect evaluarea actelor intocmite de candidati sau care privesc activitatea acestora, un interviu sustinut in fata Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si o proba scrisa cu caracter practic, in functie de specializarea sectiei, la una din grupele de materii, dupa cum urmeaza:

Sectia a II-a civila - la materiile drept civil, dreptul familiei si drept international privat

Sectia penala - la materia drept penal;

Sectia de contencios administrativ si fiscal - la materiile drept administrativ, drept financiar si fiscal si dreptul muncii.

La aceste materii se adauga pentru toate sectiile: procedura civila sau procedura penala in functie de specializarea judecatorului sau a procurorului determinata de sectia Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru care candideaza, precum si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului si jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene. La elaborarea subiectelor pentru proba scrisa cu caracter practic se vor avea in vedere jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

>> Lista finala a candidatilor care indeplinesc conditii legale de participare la concursul de promovare la ICCJ

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.