ccf

CSM, gest pentru tinerii judecatori si procurori

Data: 31 May 2020, 09:40 | autor: L.J. | 1 comentarii | 3256 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii – condus de judecatoarea Nicoleta Margareta Tint (foto) – a facut joi, 28 mai 2020, un gest pentru cei care aspira la roba de judecator definitiv sau la cea de procuror definitiv.


 

Mai exact, prin Hotararea nr. 100/2020, Plenul CSM a constatat suspendat examenul de capacitate pentru judecatorii si procurorii stagiari, ca urmare a legislatiei privind combaterea pandemiei de coronavirus. Pe de alta parte, CSM i-a solicitat ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, sa initieze un proiect de lege care sa permita deblocarea acestui examen.

Minuta CSM:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii constata suspendat examenul de capacitate al judecatorilor si procurorilor stagiari. (majoritate: 18 voturi DA, 1 vot NU)

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea ministrului justitiei cu urmatoarea propunere de completare a Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020: (majoritate: 14 voturi DA, 5 voturi NU)

1. La articolul 27, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:

'(4) Prevederile alin. (3) nu se aplica examenelor si concursurilor organizate in sistemul judiciar, inclusiv concursului de admitere la Institutului National al Magistraturii, concursului de admitere in magistratura si concursului de admitere la Scoala Nationala de Grefieri, care se pot desfasura cu respectarea masurilor de protectie sanitara'.

Comentarii

# Stefan date 2 June 2020 09:38 +1

Avand in vedere ca sunt suspendate concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din institutii, rezulta ca admiterea la INM si la SNG se poate desfasura fara vreo interventie legislativa, deoarece acestea nu se organizeaza pe posturi vacante. Trebuie doar sa citesti si sa intelegi legea...

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.