ccf

CSM l-a pus sef pe un procuror care si-a luat gradul de PICCJ fara examen

Data: 25 august 2020, 18:13 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1916 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii i-a dat o functie de conducere unui procuror care si-a obtinut gradul de Parchet General fara examen.


Este vorba despre procurorul PICCJ Marian Lazar (foto), cel care la 28 iulie 2020 a primit din partea Sectiei pentru procurori a CSM delegarea in functia de procuror-sef al Serviciului de urmarire penala si judiciar la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

CSM a publicat vineri, 21 august 2020, Hotararea nr. 764 din 28.07.2020 a Sectiei pentru procurori. Pana in acel moment, Marian Lazar condusese Compartimentul informatii clasificate din Parchetul General.

Mentionam ca Lazar si-a obtinut gradul de PICCJ prin Hotararea nr. 594 din 10 iunie 2015 a Plenului CSM, Consiliul argumentand la acea vreme ca simpla numire a unui procuror intr-o functie de conducere la un parchet superior celui pentru care procurorul avea grad castigat prin concurs aducea cu sine obtinerea gradului. Intre timp, nu mai este posibil asa ceva, intrucat noua forma a Legii nr. 303/2004 statutul judecatorilor si procurorilor (in vigoare din octombrie 2018) stipuleaza ca procurorii care si-au incheiat mandatele pe care le ocupau la un parchet se intorc la unitatile de provenienta in cazul in care nu detin gradul profesional corespunzator respectivului parchet.

>> Hotararea nr. 764/2020 a Sectiei pentru procurori din CSM

>> Hotararea nr. 594/2015 a Plenului CSM

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.