CSM: Repercusiuni negative

Data: 16 iulie 2020, 16:15 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1030 afisari

Mai multi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii s-au intalnit joi, 16 iulie 2020, cu ministrul Justitiei Catalin Predoiu (foto) si ministrul de Finante Florin Citu.Intalnirea a avut ca scop identificarea unor solutii ce vizeaza resursele umane la nivelul instantelor judecatoresti.

Participantii la intalnire au constatat faptul ca, desi volumul de activitate al instantelor judecatoresti a crescut semnificativ, schemele de personal auxiliar au ramas neschimbate, devenind astfel subdimensionate, situatie care are repercusiuni negative asupra infaptuirii actului de justitie.

In consecinta, s-a convenit ca este necesara majorarea schemelor de personal auxiliar, insa fata de realitatile economice actuale, suplimentarea urmeaza sa se realizeze treptat:

"Astfel, intr-o prima etapa a fost asumata de catre reprezentantii puterii executive alocarea de resurse financiare cu ocazia rectificarii bugetare aferente acestui an pentru a acoperi nevoile absolut urgente si care nu mai pot fi amanate.

Posturile care urmeaza a fi suplimentate vor fi distribuite instantelor judecatoresti exclusiv in baza unor criterii obiective, agreate deopotriva de Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Justitiei.

Consiliul Superior al Magistraturii remarca deschiderea manifestata in cadrul dialogului purtat, precum si intelegerea situatiei critice in care se regasesc instantele judecatoresti, lipsa personalului auxiliar fiind o problema cronica si nerezolvata de mai multi ani.

Au participat la intalnire presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, doamna judecator Nicoleta Tint, alaturi de alti membri alesi ai Consiliului, respectiv doamna judecator Mariana Ghena, doamna judecator Simona Marcu, si domnul judecator Bogdan Mateescu, ministrul justitiei, domnul Catalin Predoiu, si ministrul finantelor publice, domnul Florin Citu”.

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.