ccf

CSM selecteaza judecatori cu grad de tribunal pentru participarea la seminarul "CEDO ca parte integranta a metodologiei judiciare - motivarea hotararilor"

Data: 02 August 2015, 10:15 | autor: C.G. | 0 comentarii | 1678 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicitatii, vineri 31 iulie 2015, un anunt privind selectarea judecatorilor cu grad de tribunal pentru participarea la un seminar cu tema "CEDO ca parte integranta a metodologiei judiciare - motivarea hotararilor", organizat, in perioada 28-29 septembrie 2015, la Lublin - Polonia.


Potrivit CSM, seminarul va trata specificul invocarii jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului in domenii acoperite de Art. 2 – dreptul la viata, Art. 3 – dreptul de a nu fi supus torturii, Art. 5 – dreptul la libertate si siguranta, Art. 6 – dreptul la un proces echitabil si Art. 8 – dreptul la respectarea vietii private, domiciliului si corespondentei.

Cererile de inscriere pentru participarea la seminar pot fi depuse pana la data de 17 august 2015.

Anuntul CSM:

"In cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014 Consiliul Superior al Magistraturii va implementa, in parteneriat cu Administratia Instantelor din Norvegia, Ministerul de Justitie din Polonia, Ministerul de Justitie din Cehia, Administratia Instantelor din Lituania, proiectul 'Conventia Europeana a Drepturilor Omului ca parte integranta a metodologiei judiciare - motivarea hotararilor', finantat prin fondul pentru dezvoltarea relatiilor bilaterale la nivelul programului RO 24 'Intarirea capacitatii judiciare si cooperare'.

Proiectul are ca obiectiv general facilitarea aplicarii practice a hotararilor Curtii Europene a Drepturilor Omului, in particular cu referire la redactarea hotararilor judecatoresti.

In cadrul proiectului, in perioada 28-29 septembrie 2015, la Lublin (Polonia), se va organiza primul seminar din cadrul proiectului, in cadrul caruia se vor dezbate aspecte privind motivarea hotararilor judecatoresti in cauzele penale.

Seminarul va trata specificul invocarii jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului in domenii acoperite de art 2 (dreptul la viata), art 3 (dreptul de a nu fi supus torturii), art 5 (dreptul la libertate si siguranta), art 6 (dreptul la un proces echitabil) si art 8 (dreptul la respectarea vietii private, domiciliului si corespondentei).

Limba de lucru a seminarului este limba engleza. Lucrarile seminarului se vor desfasura sub forma de conferinte si grupuri de lucru cu caracter practic, doar in limba engleza, nefiind asigurata traducerea in limba romana.

Costurile de transport, diurna si cazare pentru participantii romani vor fi suportate din bugetul proiectului.

Judecatorii cu grad de tribunal care doresc sa participe sunt rugati sa depuna o scrisoare de intentie, insotita de urmatoarele documente:

-CV complet, in limba engleza, semnat pe fiecare pagina;

-dovada de competenta lingvistica – limba engleza (cel putin nivelul B2, Common European Framework - se accepta orice document din care sa reiasa nivelul de cunoastere al limbii engleze).

Participantii selectati vor primi la adresele de e-mail indicate, in timp util, informatii detaliate privind agenda, materialele de curs si orice alte detalii relevante.

Persoanele interesate sunt rugate sa transmita, in format electronic, pana la data de 17 august 2015, documentele mentionate mai sus, in atentia doamnei Calina GHITULESCU, consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Afaceri Europene, Relatii Internationale si Programe, email: calina.ghitulescu@csm1909.ro, telefon 021.319.81.89, fax: 021.311.69.44". 

foto: jud. Marius Tudose, presedinte al CSM

sursa foto: agerpres.ro

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.