Cugetarile unui jurist, o noua carte sub semnatura avocatului Mihai Adrian Hotca

Data: 10 septembrie 2018, 15:17 | autor: L.J. | 2 comentarii | 1408 afisari

A aparut o noua carte ce poarta semnatura avocatului Mihai Adrian Hotca (foto). Este vorba despre lucrarea "Cugetarile unui jurist", publicata, in urma cu doar cateva zile, la editura Universul Juridic. Potrivit avocatului Mihai Adrian Hotca cartea vine in continuarea senzationalei lucrari "Viata prin ochii unui avocat", aparuta in urma cu circa un an, "Cugetarile uni jurist" dorind sa prezinta viziunea juristului si nejuristului asupra lumii, personaje identificate in interiorul autorului. Conform propriilor sale ganduri, in cartea "Cugetarile unui jurist" este exprimata credinta ca cel care exercita profesia intr-o maniera in care aceasta este mai degraba echivalenta unui hobby si-a gresit vocatia.


Descrierea lucrarii Cugetarile unui jurist:

"Asa cum spuneam in prefata cartii Viata prin ochii unui avocat, in scopul evadarii episodice din cutia socio-profesionala specifica, pentru a observa si analiza lumea in ansamblu, mi-am propus sa abordez cateva teme extrajuridice.
Acum, la aproape un an distanta, constat ca mi-a facut placere acest lucru si am recidivat. Un aspect pe care vreau sa-l comunic cititorului este acela ca, in interiorul meu, am identificat doua personaje (entitati) – juristul si nejuristul.
Aceasta carte este dovada ca am continuat sa acord timp de reflectie ambelor personaje – atat juristului, cat si nejuristului –, chiar daca in mod disproportionat (in favoarea primului), avand credinta ca cel care exercita profesia intr-o maniera in care aceasta este mai degraba echivalenta unui hobby si-a gresit vocatia.

Si, asa, nejuristul din mine a mai scris cateva pagini, pe care le propune cititorului sa le lectureze, in speranta ca, prin continutul lor, va trezi din nou interesul acestuia si lucrarea se va bucura de o primire similara cu cea pe care a avut-o Viata prin ochii unui avocat”.


Extrase din cartea Cugetarile unui jurist – autor avocatul Mihai Adrian Hotca:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Comentarii

# ?????? date 30 iunie 2020 17:44 0

Ce treabă, ce competență, are un tribunal sportiv cum este TAS să restrângă activitatea sportivă și dreptul la muncă și la exprimarea sportivă a sportivilor, pronunțându-se pe criterii financiare, fiind totuși un tribunal de arbitraj sportiv, ?

# Chisalita Aurica date 10 septembrie 2018 21:18 -2

Cum poate fi achizionata ??

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.