Cum a fost intors din drum un judecator detasat la Ministerul Justitiei (Documente)

Data: 18 martie 2021, 18:24 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1710 afisari

Consiliul Superior al Magistraturii a dezvaluit vineri, 12 martie 2021, cum a fost intors din drum un judecator detasat la Ministerul Justitiei, dupa nici macar o luna de la primirea respectivei detasari.CSM a publicat vineri Hotararea nr. 219 din 11 februarie 2021 a Sectiei pentru judecatori, prin care a admis plangerea prealabila a Tribunalului Prahova – condus de judecatoarea Crina Mihaela Letea – impotriva Hotararii nr. 39 din 14 ianuarie 2021, prin care tot Sectia pentru judecatori il detasase pe magistratul Alexandru Vasile, de la aceeasi instanta, la Ministerul Justitiei, timp de trei ani, incepand cu 18 ianuarie 2021. Pe cale de consecinta, Sectia pentru judecatori si-a revocat Hotararea 39/2021 si a dispus incetarea detasarii lui Vasile la MJ incepand cu 12 februarie 2021.

In esenta, Tribunalul Prahova a reclamat faptul ca prin plecarea lui Alexandru Vasile, raman prea putini judecatori si deci va creste incarcatura de dosare pe magistrat, situatia fiind agravata de fluctuatia mare de personal la nivelul instantei. In plus, tribunalul s-a plans de faptul ca in hotararea din ianuarie (de detasare a judecatorului Vasile), CSM nu argumentase respingerea punctului de vedere nefavorabil exprimat de catre conducerea instantei prahovene fata de detasarea lui Alexandru Vasile.

La randul ei, Sectia pentru judecatori a CSM a cercetat mai indeaproape problema lipsei de personal a Tribunalului Prahova si i-a dat dreptate instantei. In plus, magistratii CSM au descoperit ca Alexandru Vasile avea in momentul detasarii 81 de hotarari neredactate, dintre care 70 restante (adica neredactate dupa 90 de zile: cele 30 initiale plus doua prelungiri de aceeasi durata fiecare).

Mentionam ca detasarea a fost dispusa in ianuarie cu 7 voturi „pentru” si 4 „impotriva”, iar incetarea ei (in februarie) – cu 8 optiuni favorabile si 3 nefavorabile.


>> Hotararea 39/2021 privind detasarea

>> Hotararea 219/2021 privind incetarea detasarii

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.