ccf

Cum a obtinut Corina Corbu al doilea mandat de sefa ICCJ

Data: 01 July 2022, 16:52 | autor: L.J. | 1 comentarii | 3468 afisari

Vineri, 1 iulie 2022, s-a aflat felul in care judecatoarea Corina Corbu (foto) a obtinut al doilea mandat de 3 ani de presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Consiliul Superior al Magistraturii a publicat Hotararea nr. 1535 din 9 iunie 2022, prin care Sectia pentru judecatori a CSM a reinvestit-o pe Corbu la conducerea ICCJ. Hotararea a fost adoptata cu 6 voturi DA si 4 voturi NU.

In esenta, judecatorii CSM au constatat ca presedinta instantei supreme „are calitatea de a-si analiza in mod obiectiv performantele proprii in cadrul activitatii pe care o desfasoara, de a identifica eventualele disfunctii si de a propune masuri concrete si viabile pe termen scurt, mediu si lung care sa contribuie la imbunatatirea activitatii specifice Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

De asemenea, la interviul sustinut in fata Sectiei pentru judecatori, Corina Corbu „a demonstrat preocuparea pentru progresul procesului de digitalizare a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru cresterea calitatii hotararilor judecatoresti, vulnerabilizata constant prin volumul excesiv de activitate, pentru crearea unei jurisprudente unitare, precum si pentru asigurarea stabilitatii corpului de judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

In plus, Corina-Alina Corbu „probeaza cunoasterea detaliata a activitatilor specifice functiei pentru care candideaza, analizand aspectele referitoare la instanta suprema care au avut parte de o evolutie pozitiva, identificand vulnerabilitatile acesteia, precum si masurile eficiente de remediere a acestora cu ajutorul resurselor de care dispune in prezent Inalta Curte de Casatie si Justitie”.

Obiectivele judecatoarei Corbu le gasiti in hotararea anexata la final.

Al doilea mandat al Corinei Corbu in fruntea ICCJ va incepe la 16 septembrie 2022. Mandatul anterior a inceput la 15 septembrie 2019 si i-a fost dat de catre Sectia pentru judecatori a CSM prin Hotararea nr. 1256 din 18 iulie 2019, adoptata cu 6 voturi DA si 3 NU.


>> Hotararea 1535/2022 privind a doua numire

>> Hotararea 1256/2019 privind prima numire

Comentarii

# DODI date 5 July 2022 21:57 0

Pupincuriștii nu au nevoie decât de un ordin de zi pe unitate de la Noua Securitate și toți acoperiții, descoperiții, patrupezii și lingăii se conformează. Nu contează meritocrația ci doar peticele din caracterul respectivilor pupincuriști.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.