ccf

Dana Girbovan o acuza pe Andrea Chis ca raspandeste fakenews-uri

Data: 10 September 2019, 12:33 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1310 afisari

Judecatoarea Dana Girbovan (foto dreapta), de la Curtea de Apel Cluj, i-a transmis luni, 9 septembrie 2019, un raspuns taios judecatoarei Andrea Chis (foto stanga), membra in Consiliul Superior al Magistraturii.


Reactia Danei Girbovan vine dupa ce Andrea Chis a anuntat joi, 5 septembrie 2019, ca i-a cerut presedintei CSM Lia Savonea sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la magistratul de la Curtea de Apel Cluj, in  contextul discutiilor despre nominalizarea judecatoarei Girbovan pentru functia  de ministru al Justitiei. Mai exact, Chis o acuza pe Girbovan de savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. b) si d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Textul legal relevant:

Constituie abateri disciplinare: (...)

b) incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii; (...)

d) desfasurarea de activitati publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice in exercitarea atributiilor de serviciu”.

In replica, joi, Dana Girbovan a acuzat-o pe Andrea Chis ca si-a bazat cererea catre Savonea pe baza unei stiri false despre judecatoarea de la CA Cluj, stire aparuta pe un site obscur.

Ceea ce a facut Chis este „caz scoala in manualele de propaganda si dezinformare, despre cum

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.