ccf

Danilet cere sa fie repus in functie

Data: 05 August 2022, 18:18 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2141 afisari

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj – triplu exclus din magistratura de catre CSM – solicita sa fie repus in functie.Vineri, 12 august 2022, Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii va discuta plangerea prealabila a lui Danilet privind revocarea Hotararii nr. 1533 din 2 iunie 2022, prin care aceeasi sectie l-a suspendat din functie pe magistratul de la Tribunalul Cluj pana la solutionarea definitiva a dosarului vizand a doua excludere din magistratura.

Suspendarea a fost dispusa retroactiv, incepand cu data de 25 mai 2022, in temeiul art. 62 alin. 1 lit. e din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „Judecatorul sau procurorul este suspendat din functie in urmatoarele cazuri: (...) in perioada cuprinsa intre data pronuntarii hotararii sectiei corespunzatoare de aplicare a sanctiunii disciplinare prevazute la art. 100 lit. e) (n.r. excluderea din magistratura) si data eliberarii din functie”.

Este vorba despre a doua dintre cele trei excluderi primite de catre Vasilica Danilet din partea Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara. Prima a avut in vedere o serie de filmulete postate de Cristi Danilet pe Tik-Tok. A doua sanctiune disciplinara (cea despre care vorbim acum) se refera la calitatea judecatorului de membru si chiar vicepresedinte intr-o asociatie (ICDE – Initiativa pentru Cultura Democratica Europeana) care se defineste drept ONG cu caracter politic. A treia excludere din magistratura a fost dispusa din cauza ca judecatorul a uitat sa treaca intr-o incheiere de arestare durata masurii preventive si astfel inculpatii – acuzati de trafic de droguri de mare risc – au fost pusi in libertate doua zile, pana la rejudecarea cererii de arestare preventiva.

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.