Decanul Baroului Bucuresti, anunt extrem de important pentru avocati

Data: 21 iulie 2020, 15:10 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2561 afisari

Decanul Baroului Bucuresti Ion Dragne (foto) ii anunta pe avocatii inscrisi in Registrul de Asistenta Judiciara ca incepand cu 1 august 2020 va avea loc lansarea partiala a  programului informatic privind distributia automata a cauzelor penale avocatilor stagiari.La data de 1 septembrie 2020 va avea loc lansarea generala a programului informatic, toate cauzele fiind distribuite prin intermediul acestuia.

Prin implementarea programului informatic se faciliteaza repartizarea cauzelor cu respectarea principiilor fundamentale ale repartizarii, asigurand sanse egale avocatilor de a realiza aceleasi venituri, eficienta si transparenta in cadrul procedurii de distribuire a cauzelor.

De la momentul implementarii programului se va permite doar modificarea online a fisei SAJ de catre fiecare avocat si doar din contul avocatului aflat pe site-ul Baroului Bucuresti.

Optiunile privind activitatea din cadrul Serviciului de Asistenta Judiciara se vor realiza personal de catre avocat sau cu sprijinul functionarilor din cadrul Serviciului de Asistenta Judiciara, exclusiv din contul personal al fiecarui avocat de pe site-ul Baroului Bucuresti.

In contul avocatului se va afisa zilnic ordonarea avocatilor, fiind vizibila pentru toti avocatii SAJ pentru ca acestia sa cunoasca pozitia in ordonare, fara a fi mentionate si sumele.

Cu privire la regulile de functionare ale programului informatic aprobate de Consiliul Baroului Bucuresti, avocatii sunt informati cu privire la umatoarele:

 "-criteriul de distribuire unic il reprezinta suma nominala a tuturor delegatiilor emise de Serviciul de Asistenta Judiciara in precedentele 6 luni pentru fiecare avocat. La lansare se vor lua in considerare ultimele 3 luni pentru realizarea unei tranzitii usoare;

-avocatii nou inscrisi in registrul de asistenta judiciara vor avea media celorlalti avocati in precedentele 6 luni, pentru asigurarea unor sanse egale;

-in contul avocatului se va afisa zilnic ordonarea avocatilor dupa suma delegatiilor in ultimele 6 luni care este folosita in respectiva zi pentru trimiterea SMS-urilor;

-ordonarea nu ia in considerare delegatiile anulate;

 -avocatului i se propun cauzele conform optiunilor acestuia exprimate in fisa SAJ prin SMS, urmand ca acesta sa le accepte prin trimiterea unui SMS cu 'DA' in termenul indicat in cuprinsul SMS-ului initial trimis de program.
 

Avocatii care nu utilizeaza calculatorul vor beneficia de asistenta tehnica a personalului baroului pentru a efectua orice operatiune in legatura cu activitatea de modificare a fisei SAJ.

In cazul unui refuz sau lipsei unui raspuns programul va propune cauza unui alt avocat. Un avocat va primi maxim doua propuneri intr-o zi  la distanta de cel putin o ora, urmand a  fi reincercat in urmatoarea zi calendaristica.

Avocatul poate refuza cauza raspunzand cu orice alt mesaj decat 'DA'. Refuzul  nu poate fi urmat de razgandire. Se considera refuz si lipsa unui raspuns in termenul indicat in SMS-ul initial al SAJ.

Termenul de acceptare este de 10 minute pentru cauzele urgente si 1 ora pentru restul cauzelor.

In cazul primirii raspunsului in termen programul elibereaza delegatia si comunica avocatului prin SMS codul si numarul acesteia.

 In cazul renuntarii la o cauza distribuita se va relua procedura distributiei automate.   Distributia cauzelor in situatia continuitatii are efect asupra ordonarii, astfel incat delegatiile primite in urma continuitatii intra in calcul pe ultimele 6 luni. Avocatul poate renunta la maxim 7 zile de distribuire din luna urmatoare prin editarea fisei SAJ din contul avocatului. Aceste optiuni nu au efect asupra ordonarii avocatilor dupa veniturile in ultimele 6 luni;

Modificarile fisei SAJ se accepta pana in maxim ziua a 15 – a lunii pentru luna urmatoare sau pana la o zi ulterioara din luna in cazul urmaririi penale incepand cu data de 1 septembrie. Pentru lansarea partiala se vor folosi optiunile deja inregistrate la Serviciul de Asistenta Judiciara.

*user-ul si parola necesare accesarii contului personal se pot obtine de la camera 501, et. 5, sediul Baroului Bucuresti sau prin corespodenta electronica la adresa de e-mail: carduri@baroul-bucuresti.ro. (relatii suplimentare privind contul avocatului : 021.314.89.21)

Alte informatii :0765.511.895".

 

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.