ccf

Decizia ICCJ privind recursul in interesul legii formulat de Curtea de Apel Galati

Data: 24 April 2023, 13:18 | autor: L.J. | 1 comentarii | 12828 afisari

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis, luni, 24 aprilie 2023, recursul in interesul legii (RIL) formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Galati.


 

Prezentam minuta Deciziei nr. 4 a ICCJ (dosar 268/1/2023):


“Decizia nr.4: Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Galati si, in consecinta, stabileste ca: in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor art. 129 alin. (2) pct. 2, art. 130 alin. (2), art. 131 alin. (1), art. 133 si art. 136 din Codul de procedura civila, competenta materiala procesuala a instantei de control judiciar se va determina:

- cu respectarea specializarii primei instante (complet/sectie), care se va aplica in mod corespunzator si in calea de atac;

- in considerarea obiectului si naturii litigiului, astfel cum au fost acestea stabilite de instanta de fond, in cazul solutionarii in prim grad de jurisdictie a litigiului de catre o instanta care nu cuprinde structuri specializate (sectii/completuri).

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila. Pronuntata in sedinta publica astazi, 24 aprilie 2023”.

Comentarii

# Roșca Mihai date 10 May 2023 05:09 0

In cazul de mai jos ,un om a fost condamnat NEVINOVAT. Iar adevaratul criminal este in libertate. A se vedea cauza 290/P/2022 https://youtu.be/BBAoXz17NOw https://youtu.be/5oIpXul7kOY https://youtu.be/d6HASvLEyIc

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.