ccf

DECIZIA INALTEI CURTI - "Anuleaza recursul"

Data: 01 June 2020, 16:36 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1970 afisari

Prin Decizia 509/2019, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anulat recursul.

Prin cererea inregistrata pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, sectia I civila, sub nr. x/2018/a2 la data de 7 februarie 2019, A. a declarat recurs impotriva "tuturor hotararilor pronuntate in Dosar nr. x/2018", aratand, in mod generic, ca i-au fost incalcate drepturi procesuale fundamentale, ca nu sunt respectate dispozitiile constitutionale si comunitare avand ca obiect drepturile procesuale ale partilor si ca sunt comise abuzuri grave de catre judecatorii investiti cu solutionarea pricinii, care incalca Constitutia si tratatele internationale la care Romania este parte.

Minuta Inaltei Curti:

„Anuleaza recursul declarat de A., cu sediul in Bucuresti, str. x, in contradictoriu cu intimatii B., cu domiciliul in Bucuresti, str. x, C.- Filiala sector 1, cu sediul ales la D., in Bucuresti, Prefectul Municipiului Bucuresti, cu sediul in Bucuresti. Fara cale de atac”.

Extras din decizia Inaltei Curti:

„Potrivit art. 486 alin. (1) lit. c) C. proc. civ., cererea de recurs va cuprinde indicarea hotararii care se ataca, acest element reprezentand insusi obiectul recursului, fara de care instanta de judecata nu poate analiza criticile partii care a declarat calea extraordinara de atac, intrucat nu are indicat, ca atare, actul procedural la care sa se raporteze pentru a aprecia asupra legalitatii sau nelegalitatii respectivei hotarari.

Identificarea hotararii se realizeaza prin elementele sale caracteristice si care o individualizeaza, respectiv aratarea instantei care a pronuntat-o, numarul hotararii si data pronuntarii. Neindicarea hotararii este sanctionata de alin. (3) al art. 486 C. proc. civ., conform caruia 'Mentiunile prevazute la alin. (1) lit. a) si c) - e) sunt prevazute sub sanctiunea nulitatii'.

Se constata ca in cuprinsul cererii de recurs nu se indica hotararea impotriva careia s-a declarat calea de atac, element prevazut sub sanctiunea nulitatii, conform art. 486 alin. (3) C. proc. civ.

Recurenta indreapta calea de atac impotriva tuturor hotararilor pronuntate in dosarul mentionat, fara a se conforma dispozitiilor art. 486 alin. (3) C. proc. civ., care sanctioneaza cu nulitatea neindicarea hotararii judecatoresti impotriva careia este declarat recursul. De asemenea, nu sunt indicate motivele exercitarii caii de atac”.

>>Decizia Inaltei Curti

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.