ccf

Declaratia lui Iohannis privind „rezolvarea” SIIJ n-a deranjat CSM

Data: 27 March 2020, 11:59 | autor: L.J. | 3 comentarii | 3004 afisari

Declaratia presedintelui Klaus Iohannis (foto) privind „rezolvarea” Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie nu a deranjat Consiliul Superior al Magistraturii.


Plenul CSM a respins joi, 26 martie 2020, raportul Inspectiei Judiciare privind afirmatiile lui Iohannis din 9 octombrie 2019.

Iata mai intai ce a spus presedintele:

Si legile justitiei? Mai stiti de cate ori le-am trimis inapoi? Apoi la Curtea Constitutionala? N-au iesit perfecte, dar au iesit departe de cum erau. A mai ramas treaba cu Sectia Speciala. O rezolvam si pe asta.

La randul lui, Plenul CSM a considerat ca aceste declaratii nu sunt de natura a afecta independenta autoritatii judecatoresti in ansamblul sau.

Minuta CSM:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat ca afirmatiile Presedintelui Romaniei, domnul KLAUS IOHANNIS, astfel cum sunt relatate in articolul publicat pe site-ul www.g4media.ro la data de 09 octombrie 2019, nu sunt de natura a afecta independenta autoritatii judecatoresti in ansamblul sau; (majoritate: 4 voturi DA, 11 voturi NU, 3 voturi NULE)

Cu privire la celelalte aspecte din cuprinsul raportului, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, avand in vedere dispozitiile art.27 alin.(3) din Legea nr.317/20104, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art.17 alin.(5) din Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului Superior al Magistraturii, adoptat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.1073 din 03.12.2018, a hotarat inscrierea acestora pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte”.

Comentarii

# Coman Marian date 30 March 2020 13:25 0

Dacă președintele României a catalogat statul român ca fiind unul MAFIOT ,despre ce vorbim

# NM date 27 March 2020 17:29 +1

pai daca afirma oricare altul decat Iohanis, cred ca avea si dosar penal imediat.

# Marcel date 27 March 2020 14:18 +1

CSM nu este altceva de cat o adunatura jalnica

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.