ccf

Deputat PNL, trimis in judecata pentru incercarea de corupere a unui deputat AUR

Data: 22 December 2021, 16:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 4115 afisari

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat miercuri, 22 decembrie 2021, ca l-a trimis in judecata pe deputatul PNL Cosmin Sandru (foto 1), acuzat ca la motiunea de cenzura de la 1 octombrie 2021 impotriva guvernului Florin Citu a incercat sa-l corupa pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica (foto 2). Ambii sunt parlamentari de Timis.Al doilea inculpat din dosar, acuzat tot de dare de mita, este Nicolae-Florin Bitea, directorul transportului public din Timisoara.

Mai exact, Stoica i-a inregistrat pe Sandru si Bitea promitandu-i numirea unor apropiati in conducerea Societatii de Transport Public Timisoara, in schimbul absentei din ziua votarii motiunii de cenzura (vezi video la final).


Iata comunicatul DNA privind trimiterea in judecata:


In cauza mediatizata prin comunicatul 890/VIII/3 din 14 octombrie 2021, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor SANDRU COSMIN, deputat in Parlamentul Romaniei si BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societatii de Transport Public Timisoara, in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut in esenta urmatoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, inculpatii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati ai acestuia din urma in posturi de conducere a unor institutii publice, dupa ce ar fi fost inscrisi formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de aceasta „favoare”, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului din data de 05 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.


Redam si comunicatul DNA din octombrie, privind inceperea urmaririi penale:


Ca raspuns la solicitarile formulate de reprezentanti ai mass media, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectii

SANDRU COSMIN, deputat in Parlamentul Romaniei si

BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societatii de Transport Public Timisoara,

in sarcina carora s-a retinut comiterea infractiunii de dare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

 

La data de 01 octombrie 2021, in contextul in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea de cenzura initiata pentru retragerea increderii acordate Guvernului Romaniei, suspectii Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat in Parlamentul Romaniei, numirea unor apropiati in posturi de conducere a unor institutii publice.

Pentru a beneficia de aceasta „favoare”, persoanei respective i s-a cerut sa absenteze de la sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, din data de 05 octombrie 2021, in care urma sa fie dezbatuta si supusa la vot motiunea mentionata mai sus.

Suspectilor Sandru Cosmin si Bitea Nicolae-Florin li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

 sursa foto Bitea: Banatul Azi

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.