ccf

DOSARUL DIRECTORULUI REGIOTRANS – Acordul de recunoastere a vinovatiei trimis de DNA in instanta: “A declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa si accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala”

Data: 31 October 2018, 10:48 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1296 afisari

DNA a trimis in 26 martie 2018 Tribunalului Brasov acordul de recunoastere a vinovatiei in dosarul 149/P/2018 privindu-l pe Florin Hadarean, director general al S.C. REGIOTRANS S.R.L., cu privire la savarsirea infractiunii de dare de mita (7 acte materiale).

Procurorii DNA au retinut in acordul de recunoastere a vinovatiei urmatoarea stare de fapt:
“In perioada 3 iunie 2010 - 6 aprilie 2015, inculpatul Hadarean Florin a dat, respectiv a promis si a dat, inculpatei Stefanescu Estrella, sef serviciu in cadrul C.N.C.F. – C.F.R. S.A., sume de bani si foloase necuvenite in cuantum total de 24.653,67 lei (combustibil, un laptop, un telefon si abonament telefonic, servicii de cazare in statiune turistica, reparatii la autoturismul personal etc.).
Activitatile in legatura cu care inculpatul a promis si dat banii si bunurile sub forma de mita au constat in confirmarea, din partea C.N.C.F. – C.F.R. S.A., a volumului de tren km (indicator principal in functie de care se acorda subventia) realizat de inculpata S.C. REGIOTRANS S.R.L. . Documentele in care era facuta aceasta confirmare au fost atasate cererilor si notelor de fundamentare pe baza carora S.C. REGIOTRANS S.R.L. a obtinut, in mod nelegal, subventii de la bugetul de stat.
In prezenta avocatului, inculpatul Florin Hadarean a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- 1 an si 4 luni inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
Inculpatul va fi obligat sa presteze o munca neremunerata in folosul comunitatii pe o perioada de 80 de zile in cadrul uneia dintre urmatoarele doua institutii: Inspectoratul scolar al Judetului Brasov sau Fundatia pentru Promovarea Sanctiunilor Comunitare - Atelierul MFC Brasov.
Inculpatul a consemnat jumatate din suma data cu titlu de mita la dispozitia D.N.A., in vederea confiscarii speciale, fiind instituita masura sechestrului asigurator pe aceasta”
.

Extras din acordul de recunoastere a vinovatiei:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.