ccf

DOSARUL FOSTULUI EUROPARLAMENTAR PETRU LUHAN - “S-a constituit in baza sesizarii Oficiului European pentru Lupta Antifrauda”

Data: 24 May 2019, 13:03 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1736 afisari

Prin Rechizitoriul din 8 aprilie 2019 in dosarul 104/P/2015, DNA l-a trimis in judecata pe LUHAN PETRU-CONSTANTIN, la data faptei membru in Parlamentul European, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente false, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“In perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, inculpatul Luhan Petru Constantin, cu rea-credinta, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.
La cererile respective, inculpatul a atasat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitante, bonuri de combustibil) avand acelasi caracter ilicit, prin care:
- s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion,
- s-au atestat deplasari cu autoturismul intre localitatea de domiciliu a inculpatului si locul de munca, in principiu orasele Strasbourg sau Bruxelles, deplasari care, in realitate, erau efectuate cu avionul.
Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obtinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro”.

Solutia


“Dispun:

Trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului Luhan Petru-Constantin (…..), pentru savarsirea, in forma continuata, a infractiunii impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, constand in folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente false, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori in numele ei prev. de art. 181 alin. 1 Legea nr. 78/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p. (37 de acte materiale) si art. 5 alin.1 C.pen, astfel cum au fost descrise in capitolul 2 din expozitiv”.

Extras din rechizitoriul DNA:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.