ccf

DOSARUL FOSTULUI SEF AL FRF - "A primit cu titlu de mita suma de 724.000 lei”

Data: 10 September 2019, 10:31 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1430 afisari

Prin Rechizitoriul din 28.05.2019 in dosarul 349/P/2012, DNA i-a trimis in judecata pe inculpatii:

-SANDU MIRCEA, la data faptelor presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,

SANDU ELISABETA, sotia primului, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.


In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mita, suma de 724.000 lei, de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura.
Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009. In baza acestor contracte, in cursul anului 2011, societatea de avocatura a obtinut de la Federatia Romana de Fotbal suma de 11.705.626 lei”.

Solutia

“Dispun:

Trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

Mircea Sandu, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita prev. de art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 C.p. si

Elisabeta Sandu, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita, prev. de art. 48 C.p., rap. la art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 C.p.

Conform dispozitiilor art. 329 alin. 2 C.p.p. si art. 36 alin. 1 lit. c C.p.p. prezentul rechizitoriul insotit de dosarul cauzei si 2 copii certificate ale rechizitoriului pentru a fi comunicate inculpatilor se trimite Tribunalului Bucuresti, competent sa judece cauza in fond, urmand a fi citati in instanta.

Extras din rechizitoriu:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.