ccf

DOSARUL JUDECATOARELOR PICIARCA, BADESCU SI CIRSTOIU – Ordonanta prin care adjunctul DNA Calin Nistor a dispus redeschiderea cazului impotriva celor trei magistrati: “In calitate de judecator la Curtea de Apel Bucuresti a primit 630.000 euro pentru a pronunta, impreuna cu ceilalti doi membri ai completului o solutie de admitere a contestatiei in anulare”

Data: 17 July 2018, 12:04 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1567 afisari

Judecatoarele Dumitrita Piciarca si Liliana Badescu, intr-un complet din care mai facea parte si Veronica Cirstoiu, au pronuntat, in 22 februarie 2012, decizia nr. 381 prin care au admis contestatia in anulare formulata de Dinel Staicu si au dispus anularea condamnarii de 7 ani inchisoare aplicata in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (la fond Dinel Staicu fusese condamnat la 4 ani inchisoare, in apel la 12 ani, iar in recurs la 7 ani inchisoare).

DNA se sesizeaza din oficiu cu privire la posibila savarsire de catre judecatoarele Badescu, Piciarca si Cirstoiu a infractiunii de abuz in serviciu si favorizarea infractorului, comisa prin decizia de anulare a condamnarii lui Dinel Staicu, insa, prin rezolutia din 7 august 2012, procuroarea Florentina Mirica dispune scoaterea de sub urmarire penala a judecatoarelor Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu.
Prin Ordonanta din 28 ianuarie 2014, adjunctul DNA Calin Nistor dispune infirmarea din oficiu a rezolutiei din 7 august 2012 prin care procuroarea Florentina Mirica a daduse scoatere de sub urmarire penala pentru cele trei judecatoare, redeschiderea si reluarea urmaririi penale in dosarul nr. 51/P/2012 si trimiterea acestuia la Sectia I DNA.

Extras din ordonanta de redeschidere a dosarului:

Prin rechizitoriul nr. 111/P/2013 din data de 15 noiembrie 2013, emis de Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei, s-a dispus trimiterea in judecata, printre altii, a numitei Cirstoiu Veronica.(...)
De altfel, trimiterea in judecata a numitei Cirstoiu Veronica pentru infractiunea de luare de mita savarsita tocmai in legatura cu pronuntarea deciziei penale nr. 381/2012 in dosarul nr. 9972/2/2011 al Curtii de Apel Bucuresti constituie temei de redeschidere a urmaririi penale si de reluare a acesteia. (...)

 

Este indubitabil ca in exercitarea atributiilor judiciare invinuitele au interpretat in mod nelegal norma de drept, urmarind si fiind interesate sa pronunte o hotarare nelegala si netemeinica. Din actele de urmarire penala efectuata, nu rezulta existenta unei explicatii scuzabile privind hotararea pronuntata, iar argumentele juridice folosite sunt straine cauzei.
In conditiile in care in practica judiciara au fost trimise in judecata si condamnate persoane care detineau calitatea de functionar public pentru acte de serviciu mult mai putin grave decat hotararea pronuntata de invinuite in care au anulat hotararea unui condamnat, a accepta motivarea in sensul ca judecatorii nu pot raspunde in conditiile art. 246-248 Cod penal pentru hotararile date in exercitarea atributiilor de serviciu in aceleasi conditii cu ceilalti functionari ar insemna sa cream un concept de imunitate care ar excede prevederilor legale si constitutionale. (...)

Procurorul de caz va relua urmarirea penala in raport de aspectele rezultate in dosarul 111/P/2013 al Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei”.

>>Ordonanta de redeschidere a dosarului judecatoarelor Dumitrita Piciarca, Liliana Badescu si Veronica Cirstoiu

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.