ccf

DOSARUL PALATELE BRANCOVENESTI - “Aveau un interes direct in estima la o valoare cat mai mare acordul cadru”

Data: 20 May 2019, 11:59 | autor: L.J. | 0 comentarii | 1439 afisari

Prin Rechizitoriul din 06.12.2018 in dosarul 236/P/2016, DNA i-a trimis in judecata pe:

POPA BOGDAN CORNEL, director general al Centrului de Cultura „Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului” (C.C.P.B.P.B.), in perioada 2011 – 2013, pentru savarsirea infractiunilor de:
- luare de mita
- abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata;

NAE MARIN
, director general al Centrului de Cultura „Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului” (C.C.P.B.P.B.), in perioada 2014 – 2015, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata;

PETROI – AVASILOAE RUXANDRA – MIHAELA
, economist in cadrul C.C.P.B.P.B., pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

“In cursul lunii mai 2012, intre Centrul de Cultura 'Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului' (C.C.P.B.P.B.), reprezentat de inculpatul Popa Bogdan Cornel, si o societate comerciala a fost incheiat un acord cadru, pe o durata de 4 ani, avand ca obiect servicii de dezinsectie, dezinfectie si tratamente fitosanitare.
Ulterior, pana in anul 2015, cu incalcarea dispozitiilor legale, au fost incheiate, cu aceeasi societate, cinci contracte subsecvente care au fost supraevaluate, angajandu-se cheltuieli a caror necesitate si oportunitate nu a fost justificata.
Documentele mai sus mentionate, precum si o parte din actele aditionale, au fost semnate, la momente diferite, de inculpatii Popa Bogdan Cornel, in calitate de director general al C.C.P.B.P.B si Nae Marin, in calitate de director general respectiv sef serviciu administrativ in cadrul C.C.P.B.P.B.
in demersurile lor infractionale, cei doi inculpati au beneficiat de ajutorul inculpatei Petroi – Avasiloae Ruxandra – Mihaela care, in perioada 2012 - 2015, atat in nume personal dar si pentru directorul general Nae Marin, a semnat referatul privind valoarea estimata a serviciilor ce formeaza obiectul acordului cadru precum si mai multe contracte subsecvente si acte aditionale.
Prin aceasta conduita a fost cauzat un prejudiciu C.C.P.B.P.B. in cuantum de 5.867.153 lei concomitent cu obtinerea unui folos necuvenit in acelasi cuantum de catre societatea beneficiara a contractelor.

In cursul anului 2012, in contextul amintit mai sus, inculpatul Popa Bogdan Cornel, cu ocazia semnarii acordului cadru mentionat, a pretins de la reprezentantii societatii respective, cu titlu de mita, un procent de 50% din valoarea, fara TVA, a fiecarei facturi ce urma sa fie emisa iar ulterior, in perioada mai 2012 – septembrie 2015, a primit suma de 2.138.242 lei (ce reprezinta 40% din valoarea, fara TVA a fiecarei facturi).

Centrul de Cultura „Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului” a comunicat faptul ca se constituie parte civila in procesul penal cu suma de 5.867.153 lei”.


Extras din rechizitoriul DNA:

Citește continuarea pe Monitorul Justiției

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.