ccf

DOSARUL PRIMARULUI DIN GHIMBAV. REFERAT DE ARESTARE – DNA Serviciul teritorial Brasov: “Inculpatul Toma Dorel este primar al localitatii Ghimbav din anul 1992, ocupand functia neintrerupt pana astazi... In decursul anilor si-a construit un aparat de specialitate la nivelul primariei format din persoane de incredere, care au adus la indeplinire dispozitiile primite, chiar si atunci cand au fost contrare legii, fiind recompensate la randul lor prin foloase necuvenite”

Data: 25 April 2018, 14:48 | autor: L.J. | 0 comentarii | 2127 afisari

Prin referatul din 19.04.2018 semnat de procurorul sef al Serviciului teritorial Brasov din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie s-a solicitat arestarea preventiva a inculpatilor:

-Toma Dorel, primarului localitatii Ghimbav, pentru 7 fapte de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, toate in forma continuata;

-Geogean Ana Alina, contabil sef in cadrul Primariei Ghimbav, pentru 7 fapte de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit in forma continuata si luare de mita in forma continuata;

-Dulcinatu Lucia, administrator al unor societati comerciale, pentru 5 fapte de complicitate abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit in forma continuata si 4 fapte de spalarea banilor, in forma continuata.

Procuror:

Cornel David Deca

Nota: In data de 20 aprilie 2018, Tribunalul Brasov a respins cererea DNA de arestare preventiva a celor trei inculpati, dispunand masura controlului judiciar. Incheierea Tribunalului Brasov a fost atacata cu contestatie de DNA, decizia finala privind arestarea inculpatilor urmand a fi dispusa de Curtea de Apel Brasov.

Extras din referatul cu propunere de arestare:

 

“In cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea unor infractiuni de coruptie, respectiv, abuz in serviciu si dare/luare de mita, respectiv spalare de bani.

In concret, urmarind obtinerea de foloase necuvenite pentru sine si pentru altul, incalcandu-si atributiile de serviciu prev. de Legea 215/2001, inculpatul TOMA DOREL, primarul localitatii Ghimbav, judetul Brasov, beneficiind de ajutorul contabilului sef, inculpata GEOGEAN ANA ALINA si al inculpatei DULCINATU LUCIA, in perioada 2008-2015, a atribuit si decontat cu incalcarea prevederilor legale in materia achizitiilor publice, OUG 34/2006, o serie de contracte publice de furnizare, lucrari sau prestari servicii in beneficiul inculpatului GOMAN FLUTURE, cauzand un prejudiciu in valoare de 18.014.391,84 lei.

Din cercetarile efectuate a rezultat ca inculpatul TOMA DOREL este primar al localitatii Ghimbav din anul 1992, ocupand functia neintrerupt pana astazi, fiind reales in urma alegerilor locale din anul 2016, fiind totodata presedinte al filialei Ghimbav a (...). In aceasta calitate in decursul anilor si-a construit un aparat de specialitate la nivelul primariei format din persoane de incredere, care au adus la indeplinire dispozitiile primite, chiar si atunci cand au fost contrare legii, fiind recompensate la randul lor prin foloase necuvenite.

Principala persoana care a sprijinit activitatea primarului a fost astfel inculpata GEOGEAN ANA ALINA, contabilul - sef al Primariei Ghimbav, care, in schimbul efectuarii platilor pentru achizitii publice nelegale a primit importante sume de bani cu titlu de mita de la beneficiarul banilor, inculpatul Goman Fluture.

Intre inculpatii TOMA DOREL si GEOGEAN ANA-ALINA exista o relatie de sustinere/sprijin reciproc(a) ce s-a consolidat, in vara anului 2014, cu ocazia nuntii numitei (...) la care nasi au fost chiar sotii GEOGEAN.

In ceea ce-l priveste pe inculpatul GOMAN FLUTURE, din cercetari a rezultat ca este originar din Draganesti Olt si desi are doar studii gimnaziale a infiintat mai multe societati comerciale pe care le-a controlat prin interpusi, membri ai familiei sale, respectiv fii sai, inculpatii GOMAN CRISTINEL zis Paul Fluture si Tanase Radu sau prin intermediul inculpatei Dulcinatu Lucia, societati prin intermediul carora a derulat relatii comerciale cu Primaria Ghimbav urmare a intelegerii prealabile frauduloase cu primarul Toma Dorel.

Inculpata DULCINATU LUCIA este persoana cu care inculpatul GOMAN FLUTURE (...) si cea care a initiat legatura dintre acesta si inculpatul TOMA DOREL. Tot ea tine legatura intre inculpatii GOMAN FLUTURE si GEOGEAN ANA ALINA, se ocupa de intocmirea si transmiterea actelor necesare achizitiilor efectuate de catre UAT Ghimbav”.


>>Referatul DNA-Serviciul teritorial Brasov cu propunere de arestare preventiva a primarului din Ghimbav si a altor doi inculpati

Adauga comentariu

*
*
laugh.giflol.gifsmile.gifwink.gifcool.gifnormal.gifwhistling.gifredface.gifsad.gifcry.gifsurprised.gifconfused.gifsick.gifshocked.gifsleeping.giftongue.gifrolleyes.gifunsure.gif

*

DISCLAIMER

Mesajele cu continut indecent nu vor fi postate. Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi regulamentul: Termeni legali si Conditii

rominvent.ro Harta avocati romania Harta avocati romania Lege5
PORTAL JURISPRUDENTA RELEVANTA
ULTIMELE ACTE NOUTATI
ABONEAZA-TE!

Introdu-ti adresa de email pentru a te abona la Lumea Juridica si vei primi notificari cu cele mai noi stiri si articole.